Followers

Thursday, May 26, 2011

Rehearsal Day : Happy Jumpa Kawan POLISAS pada Konvokesyen ke-32




Hi Hello Salam and Hello Geng BLOGGERS !!!


Rindu rindu rindunya dekat korang korang :)
Seriusly ! *angguk bersungguh sungguh*
Baru baru ini , rnes ada hal sikit la ..
Busy sangat , sangat sangat *angguk bersungguh sungguh lagi*
Sebab baru baru ni rnes ada majlis konvo di Kuantan :)
Oke , korang boleh ucap "Congratulation" dekat rnes .
Wahahaha !
Mekasih , mekasih ^^,

Alhamdulillah ~ akhirnya rnes dapat jugak naik pentas berconvo kali ke-3
Yup , kali ke-3 ni
First masa sekolah tadika depan rumah . Uhhu :P
Second masa tadika fatimah kindergarten di Jalan Ampang . Ehhe :P
So , now di Polisas :)
Happynye ^^,

Oke , Polisas ada 3 sidang
Sidang I untuk budak Perdagangan (Akaun , S/u , Food Tech , etc...)
Sidang II untuk budak Electrical and Mechanical Engineering
Sidang III untuk budak Civil
rnes Sidang II | 25 May 2011 (Electrical)

Trip rnes dari KL>Kuantan>KL
Wah ! Dah macams sign bas Sani pulak . HAHA :D
Pagi selasa | 24 May ,
rnes , mama & ayah gerak dari rumah | Ampang ke Kuantan
Abang tak dapat follow sebab ada kerja :(
Tapi , takpe la .
Make sure Dip nanti dia kena follow jugak !
Ehhe :D
Kami bertolak dari KL pukul 9am
Ayah drive dulu then rnes pulak drive dari highway
Bentong > Dewan Jubli Perak Sultan Haji Ahmad Shah > Hotel Seri Malaysia
P.E.N.A.T
sangat , sangat sangat ...

Yang kelakarnya
Mama dengan ayah terkejut rnes ikut jalan dekat masa nak ke Dewan Konvo tuh
Ehhe .
Mestilah mama ayah , bakal jadi menantu orang kuantan kan ..
Mestilah kena tahu .
Uhhu :)

Kami rehearsal pukul 2pm
Sharp , rnes sampai sana pukul 2pm
Wow !
Ramainya orang ~
Best dapat jumpa kawan kawan masa POLISAS dulu :)
Ni vid masa kiteorang rehearsal
Sorry la , muka rnes tak nampak la .
Low profile kejap .
Ehhe



video
Masa ni lecturer ajar macam mana corak konvo nanti , nak ambil sijil itu nanti macam mana
Cara nak ambil gambar pun dia tunjuk
Jalan sopan , Masa ambil sijil ucap "Terima kasih dato'" , Lepas ucap "terima kasih dato'" , Pandang camera dan senyum , Kemudian ambil sijil dan pegang macam ni bukan macam ni tapi macam ni .
HAHA :D
Korang pening tak???
Faham tak???
Ehhe . Takpe la
Korang berconvo nanti korang akan faham dan tak pening apa yang rnes maksudkan
"Macam ni bukan macam ni tapi macam ni"
HEHEHE :P

Habis je rehearsal around 4pm , ambil jubah pulak
Uhhu .
Jubah besar gila oke !
Macam "kurus" sangat tau ^.-v
Ehhe .
Lepas tuh , balik ! rnes lapar oke .

rnes , mama & ayah pergi cari makanan
Yang kelakarnya , rnes blur nak makan dekat mana yang sedap time time petang macam nih
Mama nak makan nasi , petang petang macam ni mana kedai bukak lagi mama -.-"
Last last , rnes ajak mama dengan ayah pergi makan ekat Satay Zul
Nyum nyum :)
Sedap jugak , sampai tak terkata
Nggeee ~

Mari layan gambar


Order satay dengan nasi goreng
Tapi satay sampai dulu
Apa lagi , serang satay dulu sementara tunggu nasi goreng
Ehhe
Tengok tuh !
Satay tinggal berapa batang jek
Nampak benor lapornya ~
Mama korek korek buah mangga :)
Oh ! Selekehnya saya ~
Pedulik hape saya !
Lapar lapar lapar !!!
Itu yang penting ^^,

Lepas kenyang , bilik lah tujuan kami pulak
Ehhe
Letih , ngantok semuanya dalam satu
iaitu TIDOR ~ zzzZZZZZ -.-

Dah elok je sampai bilik , member ajak keluar malam tu
Apa lagi , selok lah rasanya . Uhhu
rnes mintak tolong member amik rnes dekat hotel
Jom , layan gambar lagi :)
Farid drive dan ini kereta beliau :)
Mekasih farid :)
Saddam copilet farid
Kot ... Betul ke dam??
Ehhe
Sepupu farid
Tak tahu lah namanya
Maaf ! -.-'
rnes duduk depan
Sepatutnya itu tempat duduk saddam
Tapi rnes mintak tuka dengan saddam sebab malu lah duduk dengan sepupu farid
Ehhe
Iye ke???
Iloveyouu bie
Oh oh , rnes bukan maksudkan orang di atas ini ye .
Harap maklum !

Kiteorang pergi ECM jumpa warga hawa yang baru lepas mandi di toilet ECM sebab tak ada air di rumah mereka .
Ehhe :D
Half dari kaum hawa :)
Oh ! Tidak sama bukan??
Over benor kau posing cik rnes oi !!
Ni dekat Mc'D TC
Sementara tunggu budak budak lain sampai :)
Inilah kami yang melantak di pondok Mc'D TC
Full 1meja
HAHA :D
Manager Mc'D TC kena buat meja yang panjang sikit , yang boleh memuatkan 9orang 1 meja | 1 pondok
Kerusi dah cukup dah meja pulak tak cukup panjang
Kasihan kami ~
Meh sini , nak terai snow cap saddam nih
Ehhe
Best pulak pakai snow cap ni rasa suam suam gitu
HAHAHA :D

12:30am , It's time to home
Balik balik , pagi esok nak kena bangun awal
Pukul 7:30am dah kena ada di dewan ~
Alhamdulillah , selamat jugak rnes sampai bilik hotel
1 malam yang sangat terbest
HAHA :D


P/s : Tunggu esok untuk part 2 Convo Day oke :)


Bye animated smallTata !



2 comments:

  1. wah cepat2 upload nak tngok pic konvoo

    ReplyDelete
  2. @Ezan Idma ; Yearhh kak . Dah update post konvo ^.^

    ReplyDelete

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA