Followers

Sunday, August 14, 2011

Harus ke malukan , aibkan student kerana sebuah KERONGSANG????!!!!







Ggggrrrr ~

Sepatutnya dibulan yang mulia ini kita bertungkus lumus , berebut mengumpul pahala . Tapi bukan setakat bulan ramadhan je , bulan bulan islam yang lain pun kita HARUS , WAJIB kumpul pahala jugak !!!
Yang rnes marah sangat ni pasai pa???
Yes ! Geram sangat dengan seorang lecturer dekat sebuah 'kolej'
Ada ke patut , memang tak patutlah malukan 'seseorang' , mengaibkan 'seseorang'
Tak patut tau !
Walaupun dia nak buat lawak , tapi berpada pada lah
Ini tidak , malukan 'seseorang' depan orang ramai
Lebih 43orang .
Derrr !
Kalau wa , wa tak sanggup derrr
Malu derrr
Secara tak langsung tak ke free free dia dapat dosa dibulan yang mulia ini kerana malukan dan mengaibkan orang????!!!
Apalah , perangai macam budak budaklah!
Umur dah akhir 20'an , anak dah ada 2orang dah
Tapiiiiii , MasyaAllah ~


Inilah kerongsangnya
Cantikkan??
Comel je


Tapi bagi mata seorang lecturer ni katanya ; MURAH , KECIK
Iye ! Kerongang atas ni memang kecik dan murah
TETAPI ! Kalau nak dibandingkan student tersebut tidak bekerja , tidak ada gaji beribu ribu seperti lecturer itu , cukup membanggakan . Kerana dalam usia 21 dia mampu beli kerongsang seperti tu , rnes yang sebaya dengan student tu pun rnes tak mampu beli kerongsang besar tu
Nak beli kerongsang macam tu pun rnes pikir 2 3 4 5 kali nak beli
Yang mampu beli banyak kerongsang kecik kecik tu je
Allah suka makhluknya bersih dan cantik
Tak salah bukan kita melaram???

Mula mula rnes rasa memang lawak masa lecturer tuh sound student tersebut tapi tak lama , sekejap je rnes gelak . Sebab rnes pikir lecturer tersebut sudah melebihi batas , sudah mengaibkan student tersebut . Lawak dia TERlebih ! Ceritanya macam ni;

PN : Eah ! Kau bukak sekarang !
Student : Bukak apa puan??
PN : Eah , kau tanya lagi??!! Kau buka kerongsang dekat kepala kau tu sekarang
Student : Ala puan ~ (Sambil tersengih buka kerongkang di atas kepalanya)
PN : Eeihhh .. Bukak . Kau punya dahlah KECIK , MURAH pulak tu! Ada hati nak pakai macam aku yang BESAR dan MAHAL ni . Setakat KECIK , MURAH , kau bukak sekarang !
Student : Ala puan , kenapa pulak? Ala
PN : Kau bukak sekarang ! Ada sesiapa yang pakai macam aku tak???


Perghhhh !!! Ada ke patut dia cakap macam tu??? Sabar sahaja lah
Takpe lah kawan , secara tak langsung kata kata lecturer tuh boleh menaikkan semangat kita untuk belajar lebih tinggi dari dia , gaji lebih beribu ribu ribu dari dia , dapat beli LEBIH BESAR DAN MAHAL dari dia punya kan kawan :)




P/s : Pada rnes , gurau orang "******" gurau kasar . Dah banyak kali rnes kena , tapi rnes pekakkan telinga saja . Malas nak layan lawak diaorang tuh =.=" Orang "******" , jangan marah nao ! HAHAHA :D It's just my opinion , peace no war >.








Sekian ,
Salam
Tata !!!



Wednesday, August 3, 2011

Ramadhan Day-3 : Kulit jari terkoyak -.-'






HUARGHHHHHH !!!!!!!!!!!!
SAKITNYAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!














Ehem !
Maaf .










Salam , Hello Geng BLOGGERS !!!!













Amcam??? Dah 3hari kita berpuasa ..
Masih bertahan tak anda???
Ehhe .
Alhamdulillah , rnes masih bertahan insyaAllah :)
Cuma semalam hampir nak buka je
Sebab rnes tak sehat semalam

Tengah berdiri nak bancuh air untuk sahur , rnes terasa nak pitam
Baring kejap terasa nak muntah pulak
Pergi class perut rasa sebu , sakit dekat ulu hati , asyik sendawa je
Tak tahu kenapa
Jangan kena gastrik sudah la
Malas nak layan gastrik time bulan puasa ni
Haishhh
Lepas buka telan panadol sebiji , minum air eno
Aaahhh ~
Lega sikit

Oke ~
Itu cerita semalam ,
tak sempat nak update gara gara lalok makan paracetamol

---------------------------------------------



Seronok sabab teman classmate pergi beli barang dapur dekat kedai runcit depan rumah nampak Daun Kesom & Bunga Kantan !!
Dalam otak dah terbayang nak masak asam pedas !!
Huaarghhh !!!
Sedapnya ^_^
Tengah tengah siang ikan Jaket
U'll tau ikan jaket tu ikan apa??
Kalau pernah duduk hostel mesti tau ikan jaket
Ehhe
Ikan jaket atau nama saintifiknya ikan cecaru
Ni ha dia ~


Part nak buang zip jaket (betul ke apa yang aku cakap ni??)) HAHA
Ignore !
Dengan rasa selesa , pisau yang tajam matanya itu tergores dekat jari rnes yang comell ni
Huarggg !!!
Berdarah !!
Dah basuh jari ,keluar lagi , keluar lagi , dan keluar lagi
Nampak gayanya darah ni nak melihat dunia luar
Seronok betul dia mengalir
Ah , tak boleh jadi ni
basuh lagi
Last last , berhentikan darah tu lap dengan tisu
Aduhh !!
Dah lama tak kena pisau , pedih rasanya


Apa apa pun , ikan masak asam pedas tetap go on macam biasa oke :)


Lihatlah jari ku
Huarghhh ~
Pekatnya darah manis ku :(




Sekian ,


Tata !!!






P/s ; Selamat Berbuka kawan kawan :)





Tuesday, August 2, 2011

Banana Bot di Pantai Poli


Salam and Hello BLOGGERS !!!!

Ini memang kerja gila !!!

Sangat sangat gilaaaa !!!!

Suatu petang rnes terasa nak makan popia (Sebelum Puasa , Harap Maklum)

Ini cerita sudah basi ! Baru mau update

Erghhh -.-'

Oke , back to story ...

rnes ajak budak rumah teman pergi beli popia ,

Otw balik rumah sewa , Mija (Housemate)

Mija ; Yunk (Panggilan manja beliau beri pada kami . Aww) jom usha Pantai Poli nak??

rnes ; Jom ! Eah eah , betul ke ni jalannya?? Dengar cerita jalannya kecil jea . Ni besar je . Takpe la , kita redah sahajalah . Uhhu

Mija ; Betul lah jalan ni , haritu aku pergi dengan tettt ikut jalan ni lah . Kan Wani (Housemate) kan??

Wani ; Ha , betullah ni (loghat Kedah)

Kami pun redahlah jalan tu . Sampai je sana . Fuyooo ~ Cantiknya ~ So so la ... Ehhe .

Lepak kerusi situ kejap . Tengah tengah layan ciptaan Allah

Jue (Housemate)

Jue ; Jom mandi nak???!!!

rnes ; Hah??!! Biar betul???

Jue ; Yela , jom la .

Oke oke , decide nak jemput sorang lagi housemate (Jiha) dekat rumah . Beliau course lain sebab tu selalu tercecer . Ehhe .

Sampai je rumah sewa , kemas kemas baju . Amik baju kering , tuala , kain batik , plastik ,

bla bla bla ..

Wahhh ~ Dah macam picnic tau ~

Ehhe .

Plan macam ni rnes selalu buat dengan Bestie rnes (Eija & Ct)

ni first tyme plan mengejut dengan housemate . HAHAHA :D

Kelam jugak lah jadinya kan .

Kami pun mandi lah dekat Pantai Poli tu .

Oke la , ada trak jogging , lepak , surau pun ada :)

Selama ni rnes selalu ngidam nak naik Banana Bot .

Tengok seronok sangat

Yela , family rnes sekarang dah jarang holiday .

Dan tersangat sangatlah jarang pergi pantai .

Mama tak suka -.-'

Sebab tu kalau rnes jumpa pantai , banana bot excited sangat :)

Ehhe .

Tapi , alhamdulillah rezeki rnes masa tu abang banana bot offer RM5/person .

Fuhh !! Terus setuju dengan abang tu . HAHA :D

Best !!! Selalunya RM10/person .



Tu dia housemate rnes semuanya 6orang .

Seronok sangat kawan .

Kawan nanti datang PD main banana bot jugak tau kawan :)

Mula mula , pesan dekat abang tu jangan jatuhkan kitaorang .

Kitaorang tak nak . Sebab masing masing tak reti berenang !

Itu masalahnya -.-'

Sekali abang tu mungkir janji ma ~ Dia jatuhkan kitaorang .

Baik punya lap abang tu buat . Erghhh ~

Nasib baik ada safety jacket

Yang tak tahan , mija paut pada rnes masa jatuh tu

Yang rnes tengah berusaha tolong angkat kawan rnes (Jiha) daripada tenggelam

Tak terdaya lah jiha sebab mija tarik rnes . HAHA :D

Dah mija paut pada rnes , rnes tolong jiha , yang rnes siapa nak tolong???

Cpuuuu !!! Tolong saya !!! HAHA :D

Annoyin' betul , selamat sudahkan rnes !! -.-'

Dalam dalam geram dekat abang tuh ,

best jugak sebab dapat jatuh dari banana bot tu .

Ehhe .

Mekasih abang !!!

Penat sangat hari tu sebab rnes cuba belajar berenang sendiri

Tapi yang sadisnya housemate cakap rnes berenang macam KATAK =.="

Dah lah berenang macam katak , tak bergerak pulak tu .

Statik je rnes berenang tu .

HAHA :D

Dah nak dekat maghrib , housemate housemate ku moh le kita pulang .

Pulanglah ke jalan yang benar ...

Tunggulah , ada masa dan kalau teringin nak naik banana bot ,

sampailah kami dekat Pantai poli tu around 5minit je :)

Sekian ,

Tata !!!

Monday, August 1, 2011

First Ramadhan : Berhenti makan sebelum kenyang




Salam and Hye BlOGGERS !!!



Dengan kesempatan ini , rnes ingin mengucapkan
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak :)
Alhamdulillah ~
Selesai sudah hari pertama kita sebagai Umat Islam berpuasa :)
Ramadhan kali ini rnes pertama kali berpuasa di Negeri Sembilan
Sebelum sebelum ni , rnes pernah berpuasa di Kuantan dan Slim River selain rumah (Ampang)
Ini kali ke3 rnes berpuasa tanpa family
Dah pernah mengalami , jadi tak rasa terlalu hiba la ^.-
Ehhe


Yang menariknya berpuasa dekat sini , first time bazar ramadhan depan rumah sewa rnes :)
HAHA :D
Sebelum ni kalau nak pergi bazar kena menapak sampai kering tekak , basah ketiak -.-'
HAHA :D
Kali ni , dekat je 2minit dah sampai bazar
Teruja sebab kali pertama kan . Ehhe


Yang sadisnya Kueh Pelita @ Kueh Sampan dah HABIS
Huuaaa !!!
My Fav tu !!!
Tak pe lah , esok akan ku jejak kaki ku ke bazar tersebut dengan awalnya
Seawal masuknya waktu asar
Ngeee ~

Sempena firstday berbuka puasa disini

Lauk pun bukan kemain lagi

Amboiii , baru 8jam tak makan , gaya macam berpuluh jam tak makan -.-‘

Erghhh

Housemate masak

Ayam masak Kurma

Ikan masak Sambal

Sayur goreng

Popadom

Popia goreng

Ngeee ~

Rnes tolong tengok je

Ehhe

Dekat dapur sudah full dengan chef yang pakar

HAHAHA :D

Walaupun lauk banyak , tetapi kita dinasihatkan

“Berhenti Makan Sebelum Kenyang”

Korang mesti pernah dengar ayat tu kan??

Jadi , jangan ikut sangat nafsu tau !!!

Bila ikut nafsu , banyak makanan , lauk tak habis .

Itu membazir namanya

Allah s.w.t tidak suka pada orang yang suka membazir tau J







Ingat tu tau !!!

Sekian




P/s : Prepair untuk sahur pagi esok pulak J



TATA !!!!





Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA