Followers

Monday, September 20, 2010

My New Stuff

helloSALAM

Yess ! I buy a new stuff . Dah lama cari . So cute ryte?? Necklace gambar burung hantu ~ Haha !

My new stuff . Necklace and selendang ape tah namenye ..
Macam anting anting hujung selendang ni :)

Bergaya bersama burung hantu ~

Perut buncit ! Kene diet nih ~ Sighhh ...




Oke , itu saja ..

Tata ! Bye annimated





Thursday, September 16, 2010

keluarga AR adalah keluarga bisness???


helloSalam

Yea , benar . Keluarga AR terdiri daripada kaki niaga .. Haha
Siapa "AR" tu???
AR terdiri daripada siBAPA , siANAKLELAKI , dan siANAKPEREMPUAN .
HAHAHA !!

siBAPA adalah seorang lelaki (sudah tentu!) seorang suami (kata lelaki kan!) dan seorang bapa (ngok! dah kahwin mestilah ada anak!) hahaha ... siBAPA terjebak dengan dunia perniagaan sejak 18tahun yang lalu . Kini beliau memegang jawatan sebagai manager salah sebuah syarikat yang agak terkenal di dunia (perghhh ... ayat , tak tahan ah babe! . haha) Korang nak tau ape siBAPA kerja tu??? Jeng jeng jeng ... Baca sampai habis dulu ...

siANAKLELAKI ... Sudah tentu anak kepada siBAPA tadi .. Hahaha !! siANAKLELAKI juga terjerumusss dalam dunia perniagaan ... Yea , walaupun beliau baru setahun jagung tetapi hasil perniagaanya berkembang dengan maju .. Alhamdulillah ...

siANAKPEREMPUAN .. Anak kepada siBAPA dengan hasil perkongsian hidup dengan siEMAK (masih bersama ye~) Juga join dalam dunia perniagaan dengan menjual barang barang wanita sahaja ... Hohoho .. For guys , SORRY ! ..

Oke , malas dah nak cerita panjang panjang .. Letih , penat , lesu , tired .. Arghhhh ... same je maksudnye!

Korang mesti tertanya tanya kan siapa lah siBAPA serta 2orang anaknya itu ~

siBAPA
Ab Rahman (MANAGER OF TUPPERWARE)

siANAKLELAKI
Alif Roozaime (MANAGER OF TUPPERWARE & PHOTOGRAPHER OF PASSIONPHOTO)

siANAKPEREMPUAN
Anis Roozaine (MANAGER OF TUPPERWARE & COSMETIC NINIE)


siEMAK je ganjil tak ada "AR" pada namanya . Hehehe ..

Ni i sekalikan linknya (on FB)





Healty and Beauty (BLOG) ; http://cosmeticninie.blogspot.com/

Ninie's Lens (BLOG) ; http://ninielens.blogspot.com/

guys , you just click LIKE on fb pages . TQ , for support us .
LOVE YOU ALL <3>

Sekian , Bye annimated

Sunday, September 12, 2010

Raya ke3

helloSalam ..

Raya ke3 beraya di Melaka pulak . Rumah mak long then g beraya di Johol pulak , rumah mak ngah ...











Gambar gambar ni semua di rumah Mak Ngah ..



Raya pertama

helloSalam ..

Biasanya di pagi raya , umat islam akan menunaikan solat raya ... Sesudah solat sunat raya , acara bersalam salaman dan meminta maaf sesama ahli keluarga pulak .. Yea , part ni sangat parah ... Mula lah , ada yang menangis ... Huwahhhhh -.-" ... Sape agaknye ea?? Hehehe ... Tapi , nasib baik aku tak menangis pagi tu .. Ngehehe ...

Sesi salam salaman , maaf bermaafan ~


Dimulakan dengan cucu bujang yang paling tua


Mizi


Cucu anak dara yang paling tua ..


She's my lovely grandma
Saya cucu paling gengster .. tak mandy lagi dah tium tium orang .
Haha !


Kiri tu Mak Ngah
Yang tengah tium tu , my daddy


Adik beradik dari Cheras pulak


Ini anak buah kamik ..


Ini anak buah ku .. Beliau rembat selendang ku
malam tahlil


Baby ngantuk .. Layu jea matenye ..



video


P/s ; Sangat rindu suasana ni ...


Sehari Sebelum Raya

Salam ..

Sehari sebelum raya tak buat ketupat pun .... Tahun ni makan nasi impit jerk ! Haha .. Mudah ..
Sebenarnye , bukan tu yang nak di ceritakan ...

Sehari sebelum raya , rNes sampai Bkt Kepong , Johor dalam pukul 4 pm lebih la .. Lebih beberapa minit jek ...
Sampai sampai jek , dah buat kerja di dapur . Yeahhh !!! Dah boleh buat bini orang dah ni . Haha .. Mase tu , ada 2family jek .. Yang lain tak balik lagi .. Jadi , agak mudah nak buat kerja di dapur coz ta ramai orang ... Selesai buat kerja di dapur , malam nye ... Main dengan Baby .... Sangat comell .. Dah besar Baby , dulu kecik jek main main dengan dia .. Sekarang , huh . Merayap sesorang . Haha ! Dekat bawah ni , rNes ada record Baby kene BULI . Haha ! Sangat comell lol !
video video

Sekian , cukup la sampai sini , mate pun sudah kuyu dan layu .

Kuala oh Lumpur

Salam ...

Buat kali ke 2 di blog , Selamat Hari Raya .... Maaf zahir dan batin .... Ye , aku baru je sampai KL kul 1am lebih tadi . Jalan tak jam ... Alhamdulillah ... Sampai sampai terus online fb . Hoho ... Syiyokkkk .... Banyak gile notification tapi malas nak bace . Haha . Sorry !

Tuesday, September 7, 2010

creatif??? Nnooo !!!!

SALAM....



Kalau dulu , 2minggu sebelum raya sibuk tulis kad raya nak pos dekat kawan kawan .. Sekarang , dunia dah majuuuu ... Tak perlukan kad raya lagi ... Gune MMS or tag dekat fb je . Mudah !
Dekat fb , semua dah sibuk wish raya sana , raya sini , raya situ ...

So , sebelum terlambat .. Urm .. I means mesti ramai yang balik kampung esok or lusa . Yela , raya hari jumaat kan . Mesti you all balik awal ..
So , i nak ambil kesempatan mengucapkan ....







P/s ; ketupat di atas , i yang anyam raya tahun lepas '09 . Hahaha ! My uncle ajar ... Oke tak oke , oke laaaa .... Ada la jugak bentuk daripada tak ada bentuk langsung . Hahaha !

Wednesday, September 1, 2010

lagu raya? baju raya? kasut raya? duet raya? jalanraya?

SALAM

Alhamdulillah , hampir sebulan umat Islam berpuasa . Betapa indahnya bulan puasa ini kan :) Ia mengajar kita erti kesabaran dan keinsanan , menghormati yang tua muda dan para ibubapa keluarga tercinta (lirik lagu dari 4U2C - Bergema Takbir) Uhuu ~Pejam celik pejam celik lagi seminggu umat Islam akan menyambut bulan syawal 1431 H .

SEGALANYA TENTANG SEMINGGU LAGI RAYA


Lagu Raya

Mulalah , di radio memutar lagu raya yang best best . Lagu yang paling i suke ;

Sudirman - Balik Kampung

Sudirman - Dari Jauh Ku Pohon Maaf

Saloma - Selamat Hari Raya

Uji Rashid & Hail Amir - Seloka Hari Raya

Amy Mastura - Setahun Sekali

Ahmad Jais - Selamat Hari Raya

Anuar Zain & Elina - Suasana Dihari Raya

Dayang Ku Intan - Senandung Hari Raya Untukmu

Sebenarnye , banyak lagi tapi penat pulak nak listkan . Hehe . Yang dah list dekat atas ni mesti dengar setiap kali raya :) Tak akan miss ! Sangat serunuk la :)


Baju Raya

Yea , setiap tahun pasti beli baju raya . Korang pun macam tu jugak kan? Baju raya sehelai ta cukup , kalau boleh nak 7 helai . Sehelai sehari . Gile ah ! Hahaha ! Bukan me okes .. Hehe ..

Dulu , kalau ta dapat baju raya merajuk , muncung sejengkal .. Tapi tu semua "dulu" . Sekarang , sejak dah jejak angka puluh puluh ni , tak heran dengan baju raya . Serius ! Korang mesti tak percaya kan? Tapi , ni sungguh ni . Ta kesah , dapat baju raya atau ta .. Tapi , baju raya kurong mesti wajib kene ada =D Warna tahun ni black n purple :) Love purple


Kasut Raya

Huh ! Sangat obsesss dengan kasutttttt ! Ngehehe =D Tahun ni ta ada kasut raya yang baru . Tapi , ta pe . Kasut raya tahun lepas ada lagi , leyh gune lagi . Ehhe ;P Haritu jalan jalan area Masjid Jamek , gile banyak kasuttt trend sekarang !! Cantekkksss !! Tapi , terpakse lupekan coz kasut before ni oke lagi .. Hhhuuuu . Engat nak beli jea even kasut before elok lagi tapi mikir semula , i hang out bukannye keluar pakai kasut .. Membazir je beli lagi ... Membazir amalan syaitonnn , kan :)


Duit Raya

Haha ! Tiap tiap tahun pasti dapat . Mase kecil kecil dulu , follow abang , sepupu , pergi serang rumah dekat kampung . Sanggup jalan kaki masa panas terik , minum air sirap banyak banyak , duit raya punye fasal . Haha ! Bila dah dapat duit raya terus mintak izin nak pulang .. Selagi tak penat selagi tu pergi serang rumah orang . Haha ! Ingat lagi pernah pergi rumah nenek dekat kubur ... Serious , sangat takut masa tuh walaupun siang . Haha ! Bila dah penat , pulang ke rumah kira duit raya siapa punye lagi banyak . Hehehe ... Korang ni dah besar panjang still dapat duit raya lagi ke??? Hhheeee ...


Jalanraya

Jam !!! Dengan satu perkataan tu , anda pasti dapat bayang macamane keadaan di Highway menjelang perayaan , bukan?? Uuurghhhh ....


P/S = Kampung i dekat BUKIT KEPONG , JOHOR ( famous dengan sejarah BKT KEPONG) Korang pulak macamane? Ada cerita? Meh Share !

M SIZE!!

Salam semua ..

Maaf , entry kali ni agak lambat update ... Hoho .. Ada masalah technical ... dengan broadband cam siputnye la , dengan layan customernye lagi la , n layan puase ... ngeee =D

Oke , pagi merdeka baru baru ni kami (me , eija , jamel , n wanie) g jejalan area Masjid Jamek , Jalan TAR , and Sogo ... Oh My .... Seriously , sesak gile ah ! Perghhhh .... Agak agak kalau tengok dari atas nampak macam semut ... Hohoho !


Ok , setibanya kami di Masjid Jamek , Cikgu Sha @ Eija nak beli seliper .. Ngehehe ... Kua kai heel .. Memang parah ... Then , destinasi ktwg seterusnye ke SOGO ... Yeaaa !! tempat paling best shopping area Jalan TAR . Ngehehe ;p


Eija ada beli baju RadioActive ... Design baju tu agak top sekarang ..

Actually , ada cerita disebalik baju yang bersize M itu ;) Oke , cerita macam ni ...
I follow eija teman cari baju ... Jadi perunding tak bertauliah sekejap . Hehe .. Oke , sambung semula ... I follow eija teman cari baju yang kononnye nak match same dengan selendang yang baru je beli dekat Jalan TAR .. Warne dark blue ... I tengok baju tu pun smart and trend sekarang ... Eija pun try baju tuh .. Oke jea bagi i .. Tapi , eija kate ketat ... Memang lah ketat sayangs , awak tuh pakai baju dua lapis mase tuh ! Eija pun bukak balik then campak je sesuka hati beliau . Urghhh ... Suke perangai gtu . Hoho .. Eija amik size L pulak ... Hah ! Amik ko , besar kot ... Jamel n wanie pun kate tak sesuai size L , besar sangat ... boleh masuk aku sekali jah .. Ehhe .. Eija pun campak ag baju size L tuh ... Yuhhh , suke :) Beliau cari size M balik yang beliau campak tadi ..

Oh My .... Tak jumpe ... Puas I gan eija cari baju size M itu .. Uh ! Mesti bangge baju tuh kan ...
Setelah sekian lame cari , tbe tbe eija terpandang satu tempat then dia datang balik dekat Kiteorang , dia cakap "weyh, tu lah baju size M .. Tapi , sape punye eak??" I pulak membalas "hah?? Mane mane?? Meh aku g ambik" I pun g ambik baju tadi dengan muke selambe , muke tak tahu ape ape , muke tak bersalah ... Hahahaha !! Tak tahu lah kenape mase tuh tak ada perasaan ... Kepada tuan pye baju tuh , SO SORRY OKES !! Raya nanti mintak maap , tu pun kalau tahu siape punye tuan baju tuh . Ehhe ..

Then kiteorang pun keluar nak ke Ampang Park pula ... Baru jea keluar dari Sogo Mall , tibe tibe ada ramai gile orang kumpul depan kedai kain ela depan Sogo tuh . Siap ada polis ag ... Macam serius je tu .. Kenape eak?? Hati tertanye tanye , dengan muka selambe lagi me tanye orang dekat sane ... "kenape ni kumpul kumpul?" Wah ! Lagak macam polis . Hehehe .."ada orang curi duet" kate orang yang i tanye tuh ...
"Oh , perempuan ke lelaki?"
"Perempuan la .. Itu , dia sudah kena tangkap sama orang"
"Melayu ke cine ke india?"
"MELAYU"
"MELAYU??? Buat malu jek !"
"Hehe" (gelak cam kerang busuk)

Tu lah dialog antara i dengan uncle DBKL . Thanks uncle for your info :)

Jadi , kesimpulannye , dengar lah pendapat rakan rakan anda tapi bukan dalam semua perkara ... =D Yoohhh !! And , Tolong lah ORANG MELAYU , jangan memalukan bangsa sendiri ! Perempuan pulak tuh ! Tolong lah jangan memalukan kaum hawa .. Bulan puasa ni , kumpul lah pahala ... Bukan dosa macam pencuri tu ...

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA