Followers

Sunday, May 22, 2011

LI / PRACTICAL (TNB) : PART 1




Hi Hello Salam and Hye Geng BLOGGERS !!!



Alhamdulillah ~ Seleseme rnes dah kurang , maknanya rnes dah bertambah sehat ~
Alhamdulillah :)

Oke , entry ini rnes saja je post .
Saja nak share story dengan korang
Ehhe .

Pada tahun 2009 rnes practical (LI) di sebuah syarikat terbesar didunia
dan menyumbangkan elektrik setiap rumah .
Sudah tentunya TNB kan kan kan :)
Kalau tak ada TNB sapa nak bagi lampu rumah kita menyala kan??
Tak kan nak guna pelita sepanjang hidup .
Ehhe .

Oke , sambung balik cerita tadi . Ehe .
rnes LI pada tahun 2009 di TNB PJ
Masa tuh , rnes tak ada transport
So tumpang jiran sampai office
*Uncle sebelah kerja situ , apa lagi tumpang je la . Ehhe*

rnes beruntung sangat sebab rnes dapat pengalaman kerja dekat syarikat TNB
bahagian transmission .
Sepatutnya , peringkat sijil LI dekat bahagian distribution
tapi rnes dekat bahagian Transmission peringkat Ijazah tuh :)
Syukran :D

Sepanjang rnes LI dekat situ , ada seorang engineer guard rnes nama beliau Cik Farah :)
Yes ! Itulah beliau :)
Masa nih Cik Farah bawak rnes round dalam bangunan pencawang
1st tyme masuk !
Ehhe .
Then , Cik Farah bawak rnes pergi
Pencawang Brickfields , Bangsar .
rnes di beri tugas untuk join this group for 1 month
I love this group !!!
Rindu dekat pomen and abang abang ni :|
** Oh oh , Line num 2 kanan tu kawan abang angkat rnes
(Ada jugak orang boleh tolong tengokkan) Ehhe **

Sepanjang rnes work dengan mereka , 2kali kot , kot la tak pasti la berapa kali
rnes join kerja malam !
Seriously , itu pengalaman paling mahal oke !!
Tyme nih pukul 3-4am (langit dah berubah warna)
Urghhh ... Saya sangat mengantuk zzzZZZZ
Ada sekali tuh , masa tunggu nak baiki
kiteornag berborak dalam bilik (pomen , engineer , technician , rnes)
Masa diaorang berborak rnes berdiri masa tuh
Kononnya nak hilang mengantuk
Sekali boleh pulak rnes tertidur sambil berdiri
Wakakaka
Abang technician kesian tengok rnes disuruhnya rnes tidur dalam van TNB
Katanya " anis , pergilah tidur dalam van . Hehehe "
Huh , Malu oke .
rnes cakap pulak " eyh eyh , takpe la . Anis tak mengantuk lagi nih "
Padahal mata dah supe Panda !!
Last last , rnes pergi jugak tidur .
HAHAHAHA :D
Kelaka weyh :D
rnes balik rumah masatuh dah subuh .
Pomen rnes baik , dia cakap
"Pagi nanti tak payah lah datang kerja"
Kesian tengok rnes tidur berdiri barangkali
Ehhe .
Terima kasih pomen :)

Ni baiki waktu siang .
Tak perlu tunggu malam :)





P/s : Saya sangat rindukan mereka . Teringin bekerja dengan mereka lagi :)




Bye animated small Salam :)



2 comments:

  1. weh elok nian pengalaman kakak...
    menjadi pekerja listrik tu...

    ReplyDelete
  2. @Choirunnangim ; Yup :) pengalaman yang amat bermakna :)

    ReplyDelete

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA