Followers

Friday, April 22, 2011

Tutorial : Short Pashmina




hello Salam and Hello BLOGGERS !!



Tadi rnes bosan sangat , sangat sangat bosan . Errrghhhh ... Rasa nak lari dari situasi ini . So , I was has made a video 'bout shawl and it was so so so simple . Seriusly , try it okeyh guys ;)



One click down here pleaseeee


|||||||
||||||
|||||
||||
|||
||
|








Bye annimatedTata !



Will Smith singing Hindu Song??!!!!!




hello Salam and Hello BLOGGERS !!!!




Entry nih sebenarnye dah lama nak post tapi lupe nak siapkan entry nih sebab busy dengan final exam . So , tergendala dalam dashboard dengan sign as 'draft' . Hari ni baru ad masa nak habiskan entry nih . Huahua . Jangan risau , belum 'basi' lagi entry ih . Uhhu .

Dulu dekat Majalah3 i thing so .. ada seorang warga arab berkomunikasi dengan kru Majalah3 dalam bahasa melayu . Tak engat lah tajuk masa tuh fasal ape . Dan sangat membanggakan lagi dia guna 'sleng' orang Kelantan **rnes tetap bangga walaupun rnes bukan keturunan kelantan** Nguwehwehweh :D Kalau korang nak dengar click Orang Arab Cakap Kelantan ini .

Lepas tu , masa rnes tengah fenin fenin lalat dengan paper , rnes on Utube sekejap , saje nak bersiar-siar . Uhhu . And u noe what rnes jumpe link Mat Salleh nyanyi lagu Melayu .. Ohemjeyyyy ..... Lucu rasa tapi bangga sesangat tau . Kalau korang nak dengar click link nih keyh .

Yang ni minah negro nyanyi .
Minah putih ^^
Pun sama , minah salleh

Seriously , enjoy habis walaupun sleng english dwg tetap ada :))

And last but not least Will Smith nyanyi lagu Hindustan dekat rancangan Indian Idol .


Best tau ... Tengok la keyh :)


Bye annimatedSelamat Ber'enjoy' . Tata !


Thursday, April 21, 2011

Kau Conteng Muka Aku dengan ARANG??!!!


Kau Conteng Muka Aku dengan ARANG???!!! Sampai hati kau . Apa salah aku dengan kau??? Bak mai , bagitau aku . Kot ye pun , maroh bebenor , jangan la conteng dengan arang . Comot nanti tauk .



helloSalam and Hello BLOGGERS !!!



Ehehehe . Entry dan juga intro tuh gimik jek lebih . Ehhe . Tak ada apa yang berlaku dekat rnes ye kengkawan , jangan risau **Ada owg na risau en ke???** Ehhe ;p

Kawan kawan sekalian ~ Sila la lawat web ini Makeup sampai COMOT untuk menghasilkan gambar seperti ini

IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIII
IIIIIII
IIIIII
IIIII
III
II
I
Rambut palsu pun ada sekali tau :)


Serunuk main kejadah ni sebenarnye . Sebab , kite boleh conteng muka kite . Ehhe . Ada ;
Foundation
Blusher
Technic of eyeshadow
Contact lens (ini part best)
Lipstick
Hair
Colour of hair
dan macam macam lagi la . Na type satu persatu memang jenuh jari cek nih hah . So , conclusion is try it now babeyh :))



P/s ; hancus muke kamik . HAHAHA :D



Bye annimatedTata !



Jika kita ini seorang SAHABAT





helloSalam and Hello BLOGGERS !!!



Sahabat atau kawan atau perkataan yang lebih metropolitan lagi "friends" ..... Apa uoll fikir fasal KAWAN?? Uoll tau maksud kawan?? Kalau ta tau , hat ni cek habaq na ~


I Love My Friends


Love BookKita kalau berkawan biarlah berjuta BUKAN hanya satu atau dua mahupun tiga
Love BookKita kalau berkawan biarlah kita menjaga sesama sendiri BUKAN di'guna'
Love BookKita kalau berkawan biarlah kita disayangi BUKAN dimusuhi
Love BookKita kalau berkawan ni , biarlah silatulrahim ni selamanya BUKAN hanya sementara
Love BookKita kalau berkawan biarlah kita diingati BUKAN untuk dilupakan
Love BookKita kalau berkawan BUKAN untuk ditinggalkan tetapi untuk dirindui
Love BookKita kalau berkawan BUKAN hanya disiniiiii tetapi dimana mana kita berada
Love BookKita kalau berkawan BUKAN setakat ini , sini tetapi sehingga ke hujung nyawaku ~




bff


P/s : Tetiba pulop .... Miss yu FRIENDSSSS , Eija Syaffiza + Ctee Farizah



Bye annimatedTata !




Wednesday, April 20, 2011

Dia INSPIRASI saya !








hello Salam and Hello BLOGGERS !!



Oke , sepanjang rnes ambil paper final ini la 1st tyme rnes letak tuttuttuttt di depan rnes bila tengah study . Urghhh .. Malu rasa -.-" bila housemate tegur

Aida ; Wah ! Siap letak gambar CPU at depan .
Rnes ; Ehhe **Sengeh bak burung tahan berak**
Aida ; Ambil mood ye . Ibarat kau study depan CPU la nih yek .
Rnes ; Ehhe **Sengeh bak kura kura minta diberi makanan**
--------------------------------------------------------------------------
Gha ; Ehehehe . Ambil inspirasi ye??
Rnes ; Ahahaha **Gelak dalam mood malu**
--------------------------------------------------------------------------
Wani ; Ehehehehe . Ambil inspirasi letak gambar at depan yek?
Rnes ; Ahahaha . Itu la , tengah cari mood nih . Bosan nak ngafal teori sajek . Ehhe .
--------------------------------------------------------------------------
Jue ; Wahhhhh ~
Rnes ; Ehhe ....




Nampak ta nampak ta tuuuuu ~
Dia lah INSPIRASI saya ^^,v





P/s : Oh , jangan la tegur lagi kawan kawan , saya MALU taukkk -.-" Ngeeee ~



Bye annimatedTata !



Monday, April 18, 2011

Mata saya BESAUU la (Grey)






hello Salam and Hello BLOGGERS !!



Sebenarnye cerita ni cerita semalam , tapi rnes ta sempat na update sebab rnes upgrade blog . Ce cube ce cube kowang gerak gerak en mouse mesti cursors lappy kowang kuar bubble ryte?? Then , if kowang gerak en cursors yang ada link , that word akan membesar en ** wink wink ** (berkata kata sambil mate berkelip kelip . Uhhu .
Hhhaaa ~ Terima kasih kepada Cik Puan MuffinSepet Sepet kerana membantu rnes walaupun dalam keadaan tidak sehat (fenin fale) huuuaaa ~ Terima kasih ya makcik ^.-v

Oke , back to the story , semalam rnes 1st paper final exam . Then , rnes pakai lenses warna grey . rnes ta tau la jenama apa , sebabnye rnes order kira kira grey , tapi cam len pulak yang dapat . Uhhu . Na tengok jenama at botol lens pun ta faham sebabnye Japanese language ! Oke ! Erghhh ...

Yang ni memang centek , suke . 1st rnes pakai lens warna purple tapi sekejap jek sebab masa tuh rnes ta reti jage lens . So , bile pakai mata rnes jadi warna merah and pedih , then I throw it in the trash . Uhhu . 2nd rnes pakai warna brown , now dah ta pakai da sebab dah expired (lifespan 1year) . 3rd punya warna blue sampai sekarnag ada lagi ^^, So , this is my 4th lenses ;) Suke suke ^^,


Ni la dy y rnes cakap tadi . Ada sesapa boleh translate ta??



P/s : btw , rnes nampak pucatkan? Sebab ta cukup tido ! Eye bag pun menumpang di bawah mata rnes . Erghhh -.-"



Bye annimatedTata !



배경 토지 소유자 !




hello
혜인 ( Anneyonghanseyo )



♥ rNes ZaiNe
♥ 22nd
♥ Student
♥ Taken
♥ Getting MARRIED soon ;P
♥ Korean drama + K-POP Lover
♥ (Full House , All About Eve , Princess Hours , BOF , ....)
♥ Kimchi . Bibimbab Hehe




Bye annimated안녕 !


Saturday, April 16, 2011

CoolBlog Sedap !







hello Salam and Hello BLOGGERS !!

Uol pernah try coolblog ta?? Coolblog sudah semestinya fames sekarang . Oh oh , ianya sangat sedap taukk .... I has tried three flavours namely yam flavour , chocolate flavour , blue coral flavour and mango flavour . Uh uh uh, seriusly it very delicious added on the other hand with pearl jelly or mango jelly . Uhhh ~ its so pretty delicious ! ^^,v So guys , try it now ! Oh , BTW , coolblog there is website itself . It was so cute larh ! Infact coolblog already has 95 kiosk in Malaysia


This is chocolate flavour with pearl jelly ;)



P/s : Here I give with website coolblog . Just click here COOLBLOG


Bye annimatedTata !



Friday, April 15, 2011

Tutorial : Hijab such as Hana Tajima Style



helloSalam and Hello BLOGGERS !!


Oke , rnes baru je upload video tutorial dekat Utube rnes . Kali ni rnes buat tutorial berkenaan Hijab such as Hana Tajima Style . Style ni sangat la senang . So , bloggers na try style ni . Boleh sajak :) Mudah ;)

P/s ; Untuk link tutorial tu , just click "Hijab such as Hana Tajima Style" yang kat atas tu yek :)


Bye annimatedTata . Good Luck ladies ;)


PD PD PD lllaaaaa ~



hello Salam and Hello BLOGGERS !!



Oke guys , sesungguhnya rnes dah sampai PD . Ooohhhh ~ Ta sangka rnes owang last y sampai rumah di PD . Housemate yang lain dah sampai rumah rupanya . Ahha . Yela , as usually rnes bukan la owang yang last sampai rumah PD . Ehhe . So , dah sampai PD ni , kena la study hard and smart untuk final exam this monday . Dan dan dannnn ... rnes jarang juga la update blog for this couple weeks . Guys , am gonna miss yu yu yu lol :|


P/s : Wish me luck guys :)



Bye annimatedTata . Salam ;)


Thursday, April 14, 2011

Dayana AZ dan MiszyDian LUCKY DRAW!



hello Salam and Hello BLOGGERS !!



Oke guys , rnes di tag oleh MS utuk join satu contest . Oke , for your information this is my 1st contest in blog ! Ahha . Malu rasa .





Cara caranya mudah sahaja ;


i) Terbuka kepada follower Miszydian dan Dayana AZ

ii) Buat satu entry berkaitan LUCKY DRAW dan dan daaaannnnn entry tersebut hendaklah letak tajuk "Dayana AZ dan MiszyDian LUCKY DRAW!"

iii) Letak banner lucky draw dekat entry , dan linkkan ke entry ini .

iv) Tag 3 rakan blogger anda and and andddd make sure they noe :)

v) Hantar nama dan link kamu di bahagian comment entry Miszy Dian SAHAJA :)



Guys , uoll di tag :)



Bye annimatedTata , wish me luck keyh ! :)


Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA