Followers

Monday, December 27, 2010

Shopping with HE like husband and wife ^_^

hello SALAM n HELLO BLOGGERS

26/12/2010 rnes hang out dengan cpu lagik . Plan asal kami nak pergi Seremban tapi jalan jem gile lepas keluar simpang rumah rnes . Almaklum la , cuti sekolah dah nak dekat habis + Cuti sempena x'mas pulak tu , ramai la orang holiday sini kan .. Di sebabkan jalan jem , terpaksa kami tuka plan pergi Melaka . Kami shopping dekat Melaka . HAHA :D Jauh gile ah . Ala , bukan shopping pape pun , shopping dekat JJ Melaka beli barang dapur untuk rumah rnes je . Uhhu . Yang kelakarnye , ada auntie cakap kiteorang twin ! HAGAGAGA :D Auntie , tolong lah cakap kami nie macam husband and wife , pleaseee .. Perghhhh .. Mengharap betul kau ni rnes oii ... Nggeeeee ~~ -.-' So , ni ada la beberapa keping gambar . So , enjoy ya ^_^


Dia memandu

Karoke dulu

Shopping ! Urghhh .. Beli meja study for housemate ^_^

Pilih yang elok ye ~

Daging? Dia lebih pandai pilih yang mana satu bagus ^_^

Beli barang dapur ^_^v

Jom la balik , dah lewat ni . Dia nak balik Sabak Bernam lak :)

That's all fer today . Tata !Bye annimated


Saturday, December 25, 2010

Overnight half day

SALAM n HELLO BLOGGERS

25/12/2010 adalah hari yang sangat mengembirakan ku ... Wink wink . Kalau agama kristian menyambut hari natal , tapi rnes menyambut kedatangan Cpu saya ^^ Bersusah payah cpu datang PD dari Sabak Bernam semata mata nak spend time with me . Thanks my love :)

Kami kononnya nak overnight dekat Melaka tapi mata masing masing dah terkebil kebil minta direhatkan ~ Kami gerak dari PD kul 9pm .. Sampai Melaka kul 12lebih (lewat sebab follow jalan GPS) Oh ! ya , sebelum bergerak kami picnic night dulu dekat Pantai Teluk Kemang . HAHA :D Pelik pelik , orang picnic siang , kami picnic malam . Nasib baik tak tercekek makan . HAHA :D Menu picnic kami Nasi putih , Tomyam campur , Daging masak kicap kerisik dan Sambal ikan bilis . Sangat menyelerakan . Import dari Wangsa Maju . Hagaga :D Thanks to my mom ^^,v Parents rnes datang petang tu lol . Huhu :P

Bawah ni rnes ada beberapa keping gambar yang sempat kami snap . Banyak tempat kami pergi tapi battery camera tidak mengizinkan kami bergambar sampai lebam -.-"


1st place Malacca River Cruise


.::.Cpu.::.

.::.rNes.::.

.::. Us .::.

Cpu with sign "Hentian Dataran Hang Tuah"




Berlatar belakangkan Muzium ............




That's all for 25/12/2010 . Oh ! ya , kami ada lepak di Dataran Pahlawan , tapi tak banyak snap pic pun . Ni je la , yang ada untuk di postkan . Uhhu .

Bye !

Tuesday, November 16, 2010

Miss

helloSalam .

Huaaa ... Tak sangka dah 2bulan lebih tidak ketemu kekanda ku .
Huahuahua :'( Lama tuh ~ Hebat betul ... Huhu . Takpe la , orang cakap makin rindu makin kuat sayangnye tuh .. Huhu . Betul ke ape yang rnes ni cakap eak?? HAHAHA :D :P

Latest picture yang rnes ada :( :)

Mama cakap dia kecik ! Hahaha :D Kecik tuh la yang comel kan sayang :) Hehe ... Oke la , tu je kot .. Hihihi :P

Tata !Bye annimated


Telatah baby

helloSalam .

Jumaat lepas rnes stay rumah BFF rnes , ctee namanya :)
Stay sampai pukul 10pm sementara tunggu ayah datang ambil bawak balik . Huahuahua :D
Bunyi macam kena pakse je kan . Ke tidak? Huhu . Sementara tunggu ayah ambil , rnes lepak dalam bilik dia . Lepak sekali dengan kakak ct , Ano , adk ct , Suraya dan Danial , anak buah ct , Zuhaily dan humaira . Hah , kau ! Sumbat semua dalam bilik . Huhu ... Bawah ni rnes ada selitkan video telatah anak buah ct , Zuhaily dan Humaira .. So cute babe ^_^ Enjoy it ya :)


Huahuahua . Cute kan? Huhuhu . Ok lah , dah tak tahu nak share ape lagi . Kite jumpe next entry saja lah ye .. Oh , ya ! Ada satu lagi video diaorang , tapi tak sempat nak transfer lagi coz video tu ada dalam nset . Nanti rnes publish lah ye , cuma tak tahu lagi kapan . Huuwaaaa ... Speaking indon lagi tu tau ~ Hehehe . Ok la ,

Tata , Titi , Tutu , Bye , Salam guys Bye annimated




Selamat Hari Raya Aidiladha



helloSalam :)

Entry kali ni , rnes nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada bloggers :D
Tahun nih rnes tak beraya memane pun , just beraya di KL sahaja :(
Kepada you all yang balik kampung tuh , drive elok elok di jalanraya ye .. Ingat kan parents you all supaya drive carefully ya :)


Itu je kot .. Huhu .
Ok la , kite jumpa next entry oryte ??
huhu .
Tata , Titi , Tutu , Bye , Salam :)
Bye annimated


Monday, September 20, 2010

My New Stuff

helloSALAM

Yess ! I buy a new stuff . Dah lama cari . So cute ryte?? Necklace gambar burung hantu ~ Haha !

My new stuff . Necklace and selendang ape tah namenye ..
Macam anting anting hujung selendang ni :)

Bergaya bersama burung hantu ~

Perut buncit ! Kene diet nih ~ Sighhh ...




Oke , itu saja ..

Tata ! Bye annimated





Thursday, September 16, 2010

keluarga AR adalah keluarga bisness???


helloSalam

Yea , benar . Keluarga AR terdiri daripada kaki niaga .. Haha
Siapa "AR" tu???
AR terdiri daripada siBAPA , siANAKLELAKI , dan siANAKPEREMPUAN .
HAHAHA !!

siBAPA adalah seorang lelaki (sudah tentu!) seorang suami (kata lelaki kan!) dan seorang bapa (ngok! dah kahwin mestilah ada anak!) hahaha ... siBAPA terjebak dengan dunia perniagaan sejak 18tahun yang lalu . Kini beliau memegang jawatan sebagai manager salah sebuah syarikat yang agak terkenal di dunia (perghhh ... ayat , tak tahan ah babe! . haha) Korang nak tau ape siBAPA kerja tu??? Jeng jeng jeng ... Baca sampai habis dulu ...

siANAKLELAKI ... Sudah tentu anak kepada siBAPA tadi .. Hahaha !! siANAKLELAKI juga terjerumusss dalam dunia perniagaan ... Yea , walaupun beliau baru setahun jagung tetapi hasil perniagaanya berkembang dengan maju .. Alhamdulillah ...

siANAKPEREMPUAN .. Anak kepada siBAPA dengan hasil perkongsian hidup dengan siEMAK (masih bersama ye~) Juga join dalam dunia perniagaan dengan menjual barang barang wanita sahaja ... Hohoho .. For guys , SORRY ! ..

Oke , malas dah nak cerita panjang panjang .. Letih , penat , lesu , tired .. Arghhhh ... same je maksudnye!

Korang mesti tertanya tanya kan siapa lah siBAPA serta 2orang anaknya itu ~

siBAPA
Ab Rahman (MANAGER OF TUPPERWARE)

siANAKLELAKI
Alif Roozaime (MANAGER OF TUPPERWARE & PHOTOGRAPHER OF PASSIONPHOTO)

siANAKPEREMPUAN
Anis Roozaine (MANAGER OF TUPPERWARE & COSMETIC NINIE)


siEMAK je ganjil tak ada "AR" pada namanya . Hehehe ..

Ni i sekalikan linknya (on FB)





Healty and Beauty (BLOG) ; http://cosmeticninie.blogspot.com/

Ninie's Lens (BLOG) ; http://ninielens.blogspot.com/

guys , you just click LIKE on fb pages . TQ , for support us .
LOVE YOU ALL <3>

Sekian , Bye annimated

Sunday, September 12, 2010

Raya ke3

helloSalam ..

Raya ke3 beraya di Melaka pulak . Rumah mak long then g beraya di Johol pulak , rumah mak ngah ...











Gambar gambar ni semua di rumah Mak Ngah ..



Raya pertama

helloSalam ..

Biasanya di pagi raya , umat islam akan menunaikan solat raya ... Sesudah solat sunat raya , acara bersalam salaman dan meminta maaf sesama ahli keluarga pulak .. Yea , part ni sangat parah ... Mula lah , ada yang menangis ... Huwahhhhh -.-" ... Sape agaknye ea?? Hehehe ... Tapi , nasib baik aku tak menangis pagi tu .. Ngehehe ...

Sesi salam salaman , maaf bermaafan ~


Dimulakan dengan cucu bujang yang paling tua


Mizi


Cucu anak dara yang paling tua ..


She's my lovely grandma
Saya cucu paling gengster .. tak mandy lagi dah tium tium orang .
Haha !


Kiri tu Mak Ngah
Yang tengah tium tu , my daddy


Adik beradik dari Cheras pulak


Ini anak buah kamik ..


Ini anak buah ku .. Beliau rembat selendang ku
malam tahlil


Baby ngantuk .. Layu jea matenye ..





P/s ; Sangat rindu suasana ni ...


Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA