Followers

Wednesday, June 20, 2012

[Preview] Hana 3 Tone Blue






hello

Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~



Hampir setahun daku tidak menggayakan mataku dengan pelbagai warna. Haishhh~ Lens dalam lens case pun dah jadi kering~ Online facebook nampak TL dari online shop. Jual lens RM15/pair & ready stock! Woahhh... Tergugat imann~ Dengan RM15/pair daku akhirnya membeli juga 2pasang pulak tuh. Huarghhh~ Tak dak sapa nak sponser keeerr?? *HARAPAN nis, harapan~* Uhhu ><

rnes beli warna brown and blue. Harini preview untuk warna blue dulu okay. Next entry preview for brown :)



Hana 3 Tone Blue



Preview Hana 3 tone blue
*Ignore at the back*





Jadi kalau anda nak beli lens, boleh beli dekat MizZa LenShop . Macam-macam design ada. Sekarang, dia tengah buat promo RM10/pair (Clearance stock) , RM15/pair (FOR THIS WEEK ONLY), 7 pairs RM100 (FOR THIS WEEK ONLY). Dan servis sangatlah bagus :)










 Bye annimated
Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~
























Friday, June 1, 2012

Mini Pizza Simple

 hello

Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~



Tengah hari tadi rasa bosan dan teringin nak makan sesuatu tapi tak tahu nak makan apa. Biasalah, kalau dah mula rasa bosan, mulalah mulut ni rasa nak mengunyah sesuatu. Disebabkan dekat dapur tak ada pape yang boleh dimakan, tiba-tiba terasa nak buat pizza. Mini pizza pun boleh le ~ Cara nak buat mini pizza ni tersangatlah mudah! Asalkan bahannya cukup. Nak cuba buat? Jom teraiiiii~



Mini Pizza Simple

Bahan-bahan (Ikut Sukatan Sendiri)

Beberapa keping roti potong (gardenia & etc...)
Sayur (Jagung, lobak merah, & kacang peas) 
Sosej - Potong nipis)
Cheese
Cili sos
Tomato sos
Mayonis
Serbuk lada hitam & lada sulah (Black paper & White paper)


Cara-cara

1) Sos cili & sos tomato sapu diatas permukaan roti
2) Tabur sayur dan susun sosej mengikut citarasa 
3) Taburkan sedikit lada hitam & lada sulah. Kemudian, tabur pula cheese mengikut citarasa
4) Letak mayonis di atasnya dan bakar 5 - 10 minit.


tttttttttetttttttt........ Sedia untuk dihidang! Senang jee :)




Extra~


Ni cheese yang rnes guna

Cheese ni dah siap dihiris
Tinggal kita tabur atas pizza je ^^

Pizza sebelum dibakar
*Bahan tak cukup*
Sayur dengan Mayonis =="
Tapi masih sedap! ^^


Pizza selepas dibakar
*Yang hitam tu black paper yee ~
Makan ketika ia PANAS! 
Sangat menyelerakan
Yummyyyy ~






Sekian, Selamat mencuba readers!






 Bye annimated
Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~









Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA