Followers

Friday, July 16, 2010

Tupperware


Salam .

Erghhhh .. Hari ni i sangat sangat penat sebab i follow my dad pergi Sunway Convention Centre berdiri dan berjalan selama 3 jam non stop sambil memakai heel 3 inci . Deeerrrhhhh .. Sangat sangat letih dan sakit kaki ni hhaaa ... Siap melecet lagi . Kalau lah tau sebegini rupa , serius memang i tak pakai heel 3 inci tuh . Menyusahkan jek . I pergi sana sebab ada fuction , ingatkan sekejap je rupa rupanya lame ~ haih .

Mesti u all pelik ape kaitan title i dengan Sunway Convention Centre and heel kan kan?? Oke . Sebenarnya , i baru je menceburi bidang Tupperware ni Centfollow my dad . Sunway Convention Centre pulak , tadi i follow my dad pergi sane sebab Tupperware ada buat function invitation for new members .. I engat pergi sana sekejap je so i pakai heel jea lah . Sangkaan i salah sama sekali , lame gile taukk . Dah la lame , sesak pulak tuh . haih ~ Plus , combine member M'sia and Singapore bertambah tambah la sesak . hauhh ! Berpeluh , lari kehulur kehilir , nyelit sane sini , and langgar sane sini (memang suke part tuh :] ) ahha (^.-)V

Hopefully i berjaya dengan kerjaya baru i nih :)

Wednesday, July 14, 2010

MAC

Salam , Hye , Hello !!!

Ahha , hari ini i pergi jalan jalan seorang diri tanpa ditemani sesiapa pun . Bukan membawa diri tapi tak ada teman . Kawan kawan semuanya dah masuk belajar balik . I jek belum lagi , kena hold 6 month . Eeerghh .. Lamanya la hai . Tadi i pergi KLCC and Masjid Jamek jek naik Putra . Mula mula i pergi KLCC dulu kononnya nak beli accessory tapi tak ada barang latest pulak . Haih , menuju ke Masjid Jamek pulak lah . Sumpah ! Sesak gila orang dekat sana . Huh , semua orang i langgar , badan kecik kan tak kuat mane pun i langgar . Maaf ye pakcik makcik abang kakak adek , saya TAK sengaja ~ Lalalalalaa . Sesiapa yang pernah pergi Masjid Jamek pasti korang akan lalu dekat bahagian orang jual krim pemutih , betul tak?? I sanggup ikut jalan jauh semate mate nak elak daripada mereka sebab i pernah kene pekerja diaorang selambe tarik tarik tangan orang , selambek jekk .. Haih , ta hormat orang langsung . hump . Tujuan i nak keluar 1st , i nak cari makeup MAC . I dah lame ngidam nak memiliki makeup MAC . Yea ! I dah dapat pun . Ehhe , tadi i beli dekat Masjid Jamek . Ye ye , tak tahu lah ori MAC or not tapi agak berpuas hati dengan warnanya sebab sangat terang . LIKE it :) 2nd reason , i bosan duduk rumah so keluar jek lah . Ahha .

M.A.C
PROFESSIONAL MAKEUP

P88 colours

beautiful colours


Lepas ni nak cari makeup lain pulak . haihhh~ SUKE SUKE :))

Sunday, July 11, 2010

Family day at Sunway Lagoon

Salam , Hye , Hello !!!

Post kali ni , i nak citer tentang SL (Sunway Lagoon) yang terletak di Petaling Jaya , berhampiran dengan Office i masa Latihan Industri . Ahha , detail kott ... Ye ye , dah lame kot tak pergi SL Theme Park . Last pergi dengan family tahun 1999 kot . Ahha , lame da kn kn? I ingat lagi , mase tuh sume under maintnce , sume tak siap lagi , jalan atas jambatan gantung pun boleh nangis . Ahha , itu la saya :) PENAKUT . Ehhe . Mane tak nangis , mase tuh , bawah jambatan tuh ad batu² , lombong jea .. Kalau lah jambatan tuh putus , tak ke naye je jatuh dalam lombong tuh?? Tp tuh semuanya cerita 11tahun yang lalu . Sekarang dan hari ni i datang semula for menikmati air clorinn Sunway Lagoon Theme Park yang tak berapa kuat (bagus²) and lombong tuh da cantik taukk (^.^) maksud i da jadi tempat mandi laaa ...


Aktiviti

Pagi

♥ Lepas bangun tido , as usually report at my lalink ♥
♥ Siap² pergi Sunway (Kelam sebab tak pack barang lagi) ♥
♥ Sesampai disane , kami diberi tag (Ramai gile orang) ♥
♥ Ucapan (Thank god , ta panjang ucapan td) ;P ♥
♥ Tarian Hawai ♥
♥ Cabutan bertuah untuk staff (My parents only)
♥ Break1st (Nasi lemak and mineral water) ♥
♥ Acara untuk kanak² ♥


Mama dan abg



Ini tag yang i pakai tadi

More detail
Sunway Lagoon Theme Park (FEEL THE FUN)
Adult 3W
Felcra Berhad
11/07/2010
ID : 04482252
Purple colour (my lalink fav colour) :)



Si abg dan si adek



My Love



Tengah Hari

Lunch (Nasi beriani or nasi tomato and mineral water or syrup) ♥
Let's play bebeyh ! ♥


Ahha , itu abg i


Kanan sekali itu i :)


Ye ye , itu i yang tak berapa reti berenang ;P


Siblings


Petang

Continue main ♥
♥ Puas , ayuhhhh balikkkk ♥


Ad Flying fox , X-treame


Background ~


Ahha , lucuk muka kaw nis ! Macam mintak penyepak jek !


Melawat Mini Zoo


Otw balik rumah ^^


Ahha , oke lah . Dah lewat malam ni . Tu saje untuk hari ini (^.-)V

Tuesday, July 6, 2010

Senaman

Hye !

Pagi tadi i uat a lil' of exercise . ahahahha . Da lame ta exercise , gile pnt aahh . uhu . Tapi , i buat senaman yang mudah mudah jek .


Hanya amik masa 7 minit untuk buat
senaman ringan ini..ikut la arahan ni betul2...


ni ala taichi sikit la...
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...
untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje..


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
buat macam takde masaalah...


buat secara aggresive pula...
jangan peduli apa orang lain kata..


hilangkan semua stress..


pusingkan kepala...


tengok muka kat cermin
sambil goyang2.. lawa tak...


akhir sekali
buat joget kucing...


Sure ! Hilanglah lemak lemak u all . ehehehe .
Good Luck ! (^.-)V

Saturday, July 3, 2010

mak² kannn ...

HELLO !

Hari ni best coz dapat jalan² gan mama :) Yahooo!!!!!
Mule² tujuan kami ke Ampang ;

Amik secomell .

Hari ni secomell masuk "Hospital" (bengkel) llaaaa ...
Malam tadi rupa²nya abg i excident dekat Cheras , langgar moto dekat traffic light . I baru tau pagi td pas bangun tido , Soe bang ! uhu . Abg next tyme be carefull oke ! Nasib baik abg and budak hinggusan tu tak ape² . And nasik bek secomell tak ape² gak , luke² sikit je . Yang benggangnye , budak hinggusan tuh kurang hajak ! Mule² abg i settle berdua elok jea sal ni gan budak tuh , lame² konco² budak hinggusan tuh datang reramai . Lek a bro hinggusan , baru kene sikit jea , ko pun ta ape² y ko bikin gawat uat pe?? nak cari publisiti murahan ke??? ke nak inx simpati gan owg ramai and geng ko??? HAHAHAHAHA!!!

So , tadi amk secomell dekat bengkel a . Dah elok sumenye :)
lampu depan da tuka ganti . Pas amk secomell , dudk je dlm kete tibe² mama tnye ;

Mama : kite na kemane ni dek?
rNes : ntah la ma . Mane² pun bolh .
Mama : kite pegi uma Mak Na la , nak?
rNes : Pun bolh ma :)

Kami pun menuju ke destinasi seterusnya ..

Cheras .

Yeeaaaa ... Sampai sudah uma Mak Na dekat Cheras :) Rasenye dah lame gile ta jejak sini .. ohoho o.0 Rase len macam lak came without ayah and abg ;P uhu . Td kami dihidngkan gan macam² jenis mknan , kenyang jgk .. Alhamdulillah ... Tengs Mak Na :)

7lbh , kami otw pulang coz nt jalan mrr2 jem .. eerghhh ... Mencik jem .. Da a tak de roti , jem bkn men byk ag . Haih ! ye , ye .. Jalan mmg jem . Da a td salah masuk jalan , terpakse jalan jao ... Tu la , td nak sangat jln² kn , nah ! amk .. jejalan la anda . ahahaha .

Pernah tak korang drive , mak/ibu/mama/umi bising kalau bawak laju?? errrghhhh ... cam tu ah i td , bawak laju sikit jea , da bising suh bawak slow . haih , biase ler ... mak² kannn ... ahahha . nt kite cam tuh jugak . uhuhuhu c(=

Thursday, July 1, 2010

anniversary

HELLO!

Semalam genap lah ulangtahun ku dengan si dia :)

dan si dia post lirik our song dekat wall fb i , so sweet dear ..
tengs (^.-)V

C-pu Xaxau
OF:
Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakan ku


Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Som Tam


Hello !
Did you know what's mean "Som Tam"? Som Tam actually Green Papaya Salad is the most popular salad in Thailand, and is especially loved by Thai women - perhaps because it's low in calories and fat, but very high in taste and eating satisfaction, helping you stay slim .

This salad recipe is crunchy-delisious, whether served as a side dish/appetizer, or as the main course . Cooked shrimp or crab meat can be added (or cashews if vegetarian), or try eating it as they do in Thailand :with a bowl of sticky rice. ENJOY !
Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA