Followers

Sunday, March 18, 2012

Download Sherlock





hello
Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~





Tepat jam 00:00 (KST) / 23:00 (MY), heboh dekat twitter dan facebook tentang SHINeeSHERLOCK. Pppfftttt.. Memang hebatlah mereka ni. rnes biarkan twitter (online) hampir 200++ new tweet dalam masa 15minit sahaja. Semua shawols update tentang 4th mini album SHINee 'SHERLOCK'. Terdapat tujuh buah lagu dimuatkan dalam 4th mini album ini. Semua lagu mereka different dan sangat fresh dibandingkan lagu mereka dahulu. Memang tidak disia-siakan peminat mereka menunggu hampir 18bulan =____= Lama tu.


Meh layan Music Video Teaser terbaru mereka

video


For download mp3
Click HERE





Shawols~ Keep support them ok?? And Wait for 21st March, their comeback stage ^^






The End ~



Bye annimated
Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~





Thursday, March 15, 2012

SHINee is BACK!!


hello
Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~



Guys~ Today I feel more better. Yeah ~ more better than 1hour ago
Why??? Because SHINee is BACK guys!!

Let's check this out SHAWOLS~ Their new 4th Mini album 'SHERLOCK' . Enjoy ~




video



#1

#2


Their really gorgeous ^^
Look Taemin's hair (the long hair)
Taemin ya~ you looked really beautiful ;P

Disebabkan rnes ni baru balik dari menghabiskan duit di TS, rnes end di sini dulu la ye. Esok rnes sambung semula ^^
Good Night peeps !






#SHINee,Im really happy you back! Seriously, I'm really happy. Now I can sleep with sweet dream :)



Bye annimated
Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~







Wednesday, March 14, 2012

[2nd Day] Family Trip | January 22, 2012


hello
Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~


Entry ni continue dengan entry lepas. Click SINI untuk baca entry lepas ;)
Memang seronok dapat spend time bersama keluarga kan ~

Pagi-pagi dah bangun untuk bersiap ke Terengganu pulak. Sebelum tu singgah Pasar Siti Khadijah. Nak beli ole-ole untuk dibawa pulang ^^
Jom layan gambar, maleh na type panjang-panjang =______=
Nak check out dari hotel Kelantan
cr: PASSIONphoto

Ini lah dia Pasar Siti Khadijah
cr : PASSIONphoto
Tengok dari atas ^^
Takpe dik, akak bagi adik tumpang sekali dalam gambar ni yek ^^, ;p
cr: PASSIONphoto
Oh! Tak sah kalau sampai sini tak beli serunding.
Sedap sangat :D

Kemudian, kami menuju ke Restoran Nasi Ulam Kampung Kraftangan atau lebih dikenali sebagai Restoran Cikgu. Barangkali bekas cikgu yang mengusaha restoran itu kot~
Bergambar dulu sebelum makan nasi ulam ^^

How dare you closed my eyes =___=
Ini kes buli >.<
Dibuatnya lagi ~ o.O
Saya sayang Mama saya :)
* Gambar ayah tak banyak sebab ayah tak larat, duduk je sebab kaki kena gaot :( Banyak sangat makan kacang, ubat pulak tak bawak =_____=

Dah puas bergambar, makan pulak!!! Perghhh!!! Memang menyelerakan ~
Rugi kalau korang pergi Kelantan tak cuba makanan di Restoran Cikgu ni ^^
Memang sedap kawan~ Oh, rnes memang MAKAN budu ye kawan-kawan ^^

Dah kenyang, bergerak ke Terengganu pulak ~
Otw ke hotel, singgah masjid kristal sekejap. Solat, bergambar dulu~
Kami kalau dah sampai tempat penginapan, memang leceh malas sangat nak keluar semula. Jadi, sebelum check in jalan-jalan dulu sampai puas then baru check in, mandi-mandi, relaks-relaks :)
Ini dia masjid kristal
cr: PASSIONphoto

Kami sekeluarga ~
cr: Orang Awam >.<
Dekat sikit~ ayah tka larat berdiri :'(
cr: Orang Awam >.<
cr: PASSIONphoto :)

Dah puas bergambar, barulah pergi hotel check in ^^
Malam tu, rnes dengan abang pergi tapau makanan dekat tepi hotel. Jalan kaki je. Ayah nak order makanan dekat hotel tapi kami tak mau. Mahaiii ~ Nanti depa cas tax lagi. Huikhhh~ Kami adik-beradik lebih rela jalan kaki pergi kedai tepi hotel ^^ Baik tak kami? Baikkan ^^, ;p



The End~


Continue next entry for last day Family Trip ^^



Bye annimated

Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~




Tuesday, March 13, 2012

[1stDay] Family Trip | January 21,2012




Salam
Hello BLOGGERS!!
Annyeong~

Actually ni cerita dah basi. Betul-betul basi, cerita bulan January tapi bulan March baru nak update di blog =_________= Maafkan saya, sila maafkan. *oh,ada pulak yang kisah.pfffft*


Dah lama tak holiday bersama family. rnes dan abg plan ajak mama ayah pergi holiday. Then, decide family trip kali ni ke Kelantan-Terengganu-Kuantan. Assa! Boleh beli ulat bul-bul. Ahha :D *OH! BOLEH BACA ENTRY NI* =_=

Plan gerak dari rumah pukul 3am [January 21,2012] tapi semua terlajak tidur. Kelam kabut dibuatnya. Sebab nak elak jalan sesak almaklumla masa tu nak raya cina dah. Ramai orang balik kampung. And, YES! Jalan start sesak di highway bentong (5am) =_="

Perjalanan selama 5-6jam terasa lama sangat sebab hari dah mula panas terik *sigh*
Otw ke Kota Bharu, kami berhenti solat di Masjid Jubli Perak Sultan Ismail Petra atau lebih dikenali sebagai Masjid Beijing di pekan Rantau Panjang. Hhhhaaaa ~ Tak payah pergi Beijing, masuk dalam masjid ni dah terasa berada di Beijing ^^ Nak tahu sebab apa? Nak tahu bila dibina? Baca ni > Masjid Niujie <

Masjid Beijing ni memang unik dengan rekabentuknya, begitu teliti rekaan masjid itu ^^ terpegun jugak masa sampai tu. Tak percaya? Tengok ni


cr: Google



We're a happy family
*Sila ignore mereka yang berada di tepi tu*

Kemudian kami teruskan perjalanan ke Bebas Cukai, Rantau Panjang!! Yahooo!!! Best best >.<
Saya nak cari ulat bul-bul. Tak kira, nak beli jugak. Uhhu :p

Oh, disinilah jalan Rantau Panjang. Memang sesak =__= Sesak dengan pelancong. Kalau korang nak rasa berada di Thailand tanpa memerlukan pasport, boleh datang sini ^^ Pusing kanan, pusing kiri, pergi depan pergi belakang, MESTI nampak kenderaan Thailand beserta plat siam >.< kan dah rasa macam di Thailand. HEHEHEHEHE ;p

Dah parking kereta di tempat yang selamat, moh kita ke kedai. Jalan-jalan cuci mata beli apa yang berkenan. Oh, rnes tertarik sangat dengan kedai kasut sports rasa nak beli je 2pasang *cough cough* sepasang untuk rnes, sepasang lagi untuk partner *cough cough* tapiiiiiiii ~ money tak cukup lah nak beli 2pasang T______________T
Takpe la, dekat KL pun boleh beli nanti. Sabar ye wak. Nanti kita belikan untuk awak ye *cough cough*
Nak tuuuuuuu =____=

This is my oppa
Abang kandung ye kawan-kawan ^^
Orang kuat PASSIONphoto (^.^)v

Berehat sebentar sementara tunggu ayah
Penat dah, moh le kita balik ke hotel
Esok sambung shopping ^^
*ignore my oppa double chin*
Lupa pulak!
Hey! I got my 'ulat bul-bul' ok!??
Happy happy!!
sampaikan ayah pun panggil tu 'ulat bul-bul'
Anda sangat terpengaruh ulat bul-bul
=_________=

As usually, kalau holiday di Kelantan memang singgah makan di restoran Yati ni
Kuah dia terbaik ^^




The end for the first day :)





Salam
Tata! BLOGGERS
Annyeong ~




Sunday, March 11, 2012

GERAM DENGAN ADMIN FANGROUP VARIETY SHOW DI MALAYSIA!!!!!!!!!





ASSALAMUALAIKUM :)




MARAHHHHHHHHHHHHHHH SANGAT NIIIIIIIII
GERAMMMMMMMMMMMM SANGAT NIIIIIIIIII
MARAH MARAH JUGAK, GERAM GERAM JUGAK, SENYUM TETAP ADA UNTUK GENG BLOGGERS :D



Kalau korang suka sebuah rancangan tak kisahlah variety show ke apa ke atau pun korang suka dengan penyanyi atau pelakon senang cerita 'artis' tentu korang join/like FANPAGE or FANGROUP untuk sokong mereka kan?? Untuk apa kalau kita join/like FANPAGE or FANGROUP sekadar nak jatuhkan mereka??? Untuk apa? Bukannya dapat apa-apa pun. Melainkan korang yang gila popularity memang join untuk jatuhkan mereka. Sebab apa?? Sebab korang pun nak popular macam mereka... Ala, nak setanding dengan artis hollywood le tew ~

Dunia sekarang tengah demam KPop. Mana-mana mesti orang tahu sedikit sebanyak tentang KPop. Tak banyak, sikit pun orang mesti tahu punya. Variety show yang famous sekarang Running Man (RM), We Got Married (WGM), Happy Together (HT) dan macam-macam lagi la~ Nak list satu persatu memang masak la. Sampai esok belum tentu habis list.

Nak dijadikan cerita... rnes ada join satu group ni. Disebabkan rnes sukakan rancangan itu jadi rnes join sebab nak support rancangan tu. Disebabkan rumah rnes TIDAK ADA astro maka rnes tengok show tu melalui internet. rnes tengok show tu sama waktu korea means show tu live dekat korea. Tak pasti pulak astro siarkan show tu sama waktu dengan korea ataupun tidak. rnes rasa tak sama jadi rnes nak share apa yang berlaku pada episode tu. Tetiba ada seorang admin group tu sound rnes dikatanya rnes ni 'spoiler'. Panas jugak hati ni. Kita datang dengan niat baik tapi dilayan sebegitu rupa. Apa punya admin tu?? Nah korang baca. Cuba korang bagi pendapat. rnes ni 'spoiler' ke admin ni sound tidak tentu fasal????





Admin tiba-tiba je kenapa???!!!!???? Apa masalah hang!!?? Soal selidik dulu baru sound orang. Kepada admin-admin diluar sana jangan buat sesuatu perkara dengan terburu-buru ok!!???










Tata
Salam :)





Monday, March 5, 2012

New cosmetic product [Etude House]







Salam ~
Annyeonghaseyo ~
Hello BLOGGERS ~





SHAWOLS doubtless know our shining SHINee become model for new cosmetic product from Etude House (EH) right?? So , I'm totally excited to buy it :D So, I decided to grab it today and I go BTS (Berjaya Time Square) alone! Alone ok!?? It's totally looked me as dumb person! But, who cares?? I don't care they said me lonely and look dumb because I get SHINee folder and next week I'll come again to grab lip balm Shini star + free give over RM30 (folder, diary, and autograph) HAHAHA :D


Yeahhhhh!!! I already grab it. What you waiting for?? Grab it tomorrow ok!?? 'Cause now mall already closed =.= LOL! >.< So, I got EH Wannabe Moisture Fix Mist for makeup long lasting, Collagen eye patch and free give BB cream and SHINee's folder >.< KYAAAAA ~ Next week I'll come again to grab this



'Cause I have sensitive lips so I crying out for THIS lip balm (just a reason) >.< KKKK ~
So, it's too late now. And I get sleepy ~ Will be continue tomorrow.




Keep stay with me at
> twitter < [INFO]
> Youtube < [Beauty, How to & Tutorial]



Salam ~
Good Night ~
Anneyonghaseyo ~



Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA