Followers

Sunday, May 29, 2011

Dah ada acct nuff tapi tak tahu apa itu nuffnang???



Hi HelloSalam and What's up Geng BLOGGERS ??!!!!





HAHAHA :D Tajuk entry di atas sebenarnya rnes tuju ke diri sendiri
Yup yup !!
Itu benar !
Beberapa hari yang lepas rnes ada buat acct nuff
Sebok sangat , orang lain ada nuff dia pun nak juga .
Ggggrrrr ~
Sekali , tak faham apa function nuff tuh
yang rnes tau , kita tak boleh click iklan sendiri
Tu je yang rnes tau
HAHAHA :D


Oke , dengan berani rnes tanye seorang blogger tentang nuff nih
Thankyou
Lepas tuh baru lah faham tentang nuff nih







Tentang nuffnang


* Tidak dibenarkan sama sekali click iklan nuff sendiri
* Selalu update blog
* Selalu update bio di acct nuff
* Rajin rajin lah , nanti dapat income dari nuff ^.^

Kalau ada yang tertinggal tentang nuff , korang boleh bagitahu nanti rnes update tentang nuff nih




P/s : Saya budak baru belajar :)







Bye animated small Tata !!




Genre : SERAM | Di Maktab Perguruan Johor



Hi Hello Salam , Hye Geng BLOGGERS !!!




Di asrama | hostel kita selalu dengar cerita seram seram dari senior kan???
Kalau korang pernah duduk asrama , korang akan tau macamana takutnya kalau waktu malam di asrama :)
Sama dengan rnes !! ^^,

Entry kali ni ber'genre'kan SERAM
Kepada anda anda dan anda yang lemah semangat , yang senang jantung jatuh gedebuk !
Boleh lah cancel atau click icon ni di atas belah kanan :)
Kepada anda anda dan anda yang gagah perkasa dan yang lemah semangat tapi berlagak gagah perkasa gara gara nak baca entry nih sampai habis oke je , jantung jatuh gedebuk rnes tak tahu :)
Pandai pandailah kome yek
Hihihi

-------------------------------------------------------------

Kisah ini benar benar berlaku disebuah Maktab Perguruan Johor
Di mana??
Biarlah rahsia
Takut nanti korang yang nak jadi guru tetiba dapat di maktab teetttttt
Tak nak pergi pulak gara gara takut dengan cerita yang bakal rnes cerita ni
Hihihi :P


26 May 2011 | 10.15pm | Padang Maktab Perguruan 'Lalala' | Di Padang tersebut memang 'keras'

Lihat jam ditangan sudah pukul 10:15pm
Alamak ! Padang kelihatan gelap dan sunyi
Kerana tiada sebatang lampu pun yang menyala di tengah tengah padang ini
Student lain pulak ramai dah balik untuk semester break
Takutnya ~
Nak patah semula pergi dekat pak guard dah jauh lah pulak
Nak tak nak , go on sahajalah sampai hostel

Keluarkan phone , dengan pantas dan tangkas tekan keypad cari nama dan call 'Mel'
Iza : Awak dekat mana??
Mel : Sabar lah , saya dah nak sampai ni
Iza : Awak , cepat sikit tau .
Mel : Yela yela .

Dalam tengah tunggu Mel datang , Iza gagah juga melangkah setapak demi setapak
tetiba deringan telefon berbunyi,
Da : Iza , kau dekat mana?
Iza : Aku dekat padang maktab ni . Kau dekat mana??
Da : Aku dekat mall lagi ni , tak dapat teksi lagi ni . Kau dekat padang eak? Baik baik iza , nanti ada bau wangi , bau bunga melur .

Selepas beberapa saat , Iza terbau sesuatu yang sangat wangi . Ya ! Ini bau bunga melur !
Jantung terus hebat bergoncang , dupdapdupdap
Tetiba ada sebuah kereta berhenti di tepi Iza
Pemandu melambai lambai tangan ke arah Iza kelihatan menyuruh masuk didalam kereta

Pemandu : Meh aku hantarkan kau
Iza : Takutnya ! Muka sudah kelihatan pucat **Maybe**
Pemandu : Kenapa??
Iza : Tadi saya ada bau wangi . Macam bau bunga melur !
Pemandu : Ohhh ~ Bunga melur ea? Aku dah selalu bau bunga melur dekat situ . Kawan kawan aku juga selalu bau bunga melur dekat situ . Malah diaorang selalu jugak nampak ttettt bertenggek dekat situ . Aku jek tak pernah nampak lagi . (Muka serius bercerita sambil memandang hadapan)
Iza : Erk . *Tidak terkata kerana takut barangkali *
Pemandu : Entah entah yang kau tengah cakap ni pun bukan manusia??? ( Muka masih serius sambil pandang hadapan)
Iza sudah kelam gila , lutut sudah terketak ketak . Seperti kena kejar dengan anjing !
Iza pun cepat cepat buka pintu kereta dan terus melompat keluar
Pemandu : (Toleh kebelakang) Hati hati , malam nanti aku datang sebelah katil kau !
Iza terus berlari naik ke bilik hostelnya

Roomate terus menyuruh Iza bertenang dan mandi
Kebetulan malam itu malam jumaat !
Tidur awal , esok ada Majlis hari guru di maktab

Pada keesokkan harinya , di padang maktab
Seorang lelaki naik atas pentas dan ...
Iza : Weh ! Ni ni lah budak yang aku tumpang semalam !
Kawan kawan Iza : HAHAHA :D Itu ke hantu kau Iza?? Itu kawan 'hasbullah' lah !!! HAHAHA :D



Credit Google
Ini lah dia bunga melur
Kalau korang nak tahu :)

Ini lah 'Iza'
Semangat bercerita apa yang berlaku padanya haritu |:o


So the moral of the story ,
FAHAM????!!!!!!
Kalau korang terbau apa apa ke
Ternampak apa apa ke
JANGAN TEGUR !!!!!
Kalau boleh , jangan berjalan seorang diri pada tengah tengah malam
Bertemanlah ye :)
Lelaki pun, bertemanlah kalau boleh ye :)




P/s : Basuh kaki dan baca doa pelindung (Al-Fatihah , 3 Qul , Alhamdulillah 21x , Ayat Qursi , dan doa tidur) sebelum tidur :)





*** Nama nama di atas , hanyalah nama samaran ***




Bye animated small Tata !




Saturday, May 28, 2011

Dah ada nuff lah . HAHA ;D




Hi HelloSalam and Hye Geng BLOGGERS !!!



Mood excited !! Excited !!
HAHA :D
Sebab rnes baru sahaja daftar nuffnang
**Kecoh betul . Orang lain dah lama ada nuffnang , tak kecoh pun**
Ehhe ~
Takpe la , bukan selalu .
Uhhu :P


Kalau , korang suka dengan promotion Spa ni boleh lah kelik kelik ye :)
Tak susah pun , kelik kelik jek ^^,v




Oke lah ,



Bye animated smallTata !



Thursday, May 26, 2011

Convocation Day : Sudah ada Segulung sijil :)








Hi Hello Salam and Hello Geng BLOGGERS !!!

Selamat Pagi Semua :)
Entry kali ni rnes just nak continue entry semalam
Siapa ada baca entry semalam , mekasih ya ^^,
Yang tinggal comment lagi lah rnes berterima kasih , banyak banyak punya ^^,v
Siapa yang belum baca lagi , meh kelik kelik SINI

Majlis Konvokesyen POLISAS ke - 32
telah dijalankan di Dewan Jubli Perak Sultan Haji Ahmad Shah , Kuantan
pada 25 May 2011
Sidang II
Wahh !! Formal gila ayat rnes ni
HEHE :D
Tak tau dekat mana Dewan tu???
Kelik kelik SINI kalau nak tau dekat mana dewan tuh
Perghhh !!!
Berbangga sekejap
Konvo ke - 32 adalah konvo pertama yang buat di dewan tuh ^^,
Sebelum nih buat dekat dewan Kampus :)

Para graduan kena sampai pukul 7:30 am
Huuuaaahhh ~
Macam budak sekolah pulak
Ehhe
Otw nak pergi dewan , ayah berhenti tepi jalan
"Ros (my mom) pergi beli bunga . Adik pilih lah nak yang mana"
Waahhh !!
Boleh pilih sendiri??
Mekasih yah ma
Ni munga munganya ^^,
4 Merah 3 Putih
It's mean
4 | family rnes mempunyai 4orang
3 | mama ayah and rnes sahaja yang datang convo haritu :)
Bunga ros cantik seperti mama
Ros | Rooslah :)
Pagi , sebelum masuk dewan
Bergambar dengan ayah dulu :)
Kacaulah uncle belakang tuh :|
Dengan mama pulak :)

Oh em jem !!!
rnes duduk jauh dari member rnes :(
Hhuuaaa ~
Baris rnes , rnes seorang sahaja perempuan
Kanan , kiri lelaki
Belakang pun lelaki -.-'
Erghhhh
Oh oh , rnes orang ke 393 naik pentas :)
Member rnes naik pentas 500++
Jauh kan kami?? :(
Sementara menunggu giliran mari kita usha usha sikit buku Majlis Konvo nih
Eah eah
Tu nama Super Hero rnes lah ^^,
Dia tak dapat datang la ~
Sedihnya sob sob :'|
Belah kanan nama rnes :)
Jauhnya nama kami ~

Selepas Dato' bagi sijil dekat budak Dip Elektronik ,
majlis rehat sekejap
Lepas tuh baru sambung turn rnes pulak naik pentas
Dupdupdupdup
Gugup rasanya
HAHA :D
Penuh ayu rnes naik dan turun tangga ^^,
HAHA :D Padahal cover langkah takut salah langkah jatuh gedebuk
Tak ke malu nanti??
HEHE :D

Tepat pukul 12pm
Yeeaaaa ~
Majlis dah habis ^^,
Bergambar atas pentas sekejap
Nggeee :D
Bunga pemberian mama & ayah
Sijil dari POLISAS :)
Kalau apply kerja dah boleh jadi technician ni
Gaji RM1000++
Plus OT , mau RM2000 - RM3000++
Huhu :P
Sessi mengcreate memories dengan kengkawan :)
Ada banyak lagi gambar tapi dekat camera kawanlah
Nanti nak copy lah ^^,
Dah pulang jubah , dah amik sijil & souvenir
Jom balik KL
Check out hotel dulu ^^,

Sebelum sampai highway Kuantan
meh layan cendol & air tebu
dekat gerai tepi jalan
*Gerai hampir dengan PSDC*
Sesiapa yang tahu gerai tuh
mesti tau gerai tuh famous dengan apa kan ^^,
Air tebu dia sedap
*Tempat meeting rnes dengan super hero after finished class :)*
Mama dengan cendolnya :)
rnes dengan AIR TEBU , of course :)
rnes drive kereta dari Semambu > Lanchang
Inilah yang rnes dapat sempena convo rnes kali ni :)
Eah eah , kenapa ada extra tuh eak??
Lalalala -.-'
Ni yang sebetulnya
Wakakaka :D
Boommmm !!!
Selesanya posing macam ni
HAHA :D
Sampai sudah rumah :)


P/s : Thank you for my mom , dad , brother , lalink 'cause always support me until here
Coming soon at PD wokeyh?? :)


-----------------------------------------------------------------------------------------

To my lovely cousin
Situasi : rnes nak call along (driver van polisas) nak mintak tolong hantar kami dekat ECM malam rnes keluar dengan ex-classmate .
Tak tahu malam bile?? Baca entry ni
Kelik kelik SINI

Ini pulak perbualan rnes dengan 'along'

rnes : Hello??
Along : Hello??
rnes : Eah?? *pelik suara perempuan , sepatutnya suara lelaki . Cuak gak kot kot bini dia yang angkat call , terus rnes letak call*

Lepas tuh tengok call log
yang rnes call tadi "C ALONG"
bukannya "P ALONG"
Huarghhh !!!
Salah call !!

Call balik "C ALONG"

rnes : Along?
Along : Ye kak anis??
rnes : Ehhe . Sorry long , kak anis salah call
Along : takpe .

Sian , rasanya masa tuh along tengah tidur . Sorry ye long -.-'





Bye animated small Tata !







Rehearsal Day : Happy Jumpa Kawan POLISAS pada Konvokesyen ke-32




Hi Hello Salam and Hello Geng BLOGGERS !!!


Rindu rindu rindunya dekat korang korang :)
Seriusly ! *angguk bersungguh sungguh*
Baru baru ini , rnes ada hal sikit la ..
Busy sangat , sangat sangat *angguk bersungguh sungguh lagi*
Sebab baru baru ni rnes ada majlis konvo di Kuantan :)
Oke , korang boleh ucap "Congratulation" dekat rnes .
Wahahaha !
Mekasih , mekasih ^^,

Alhamdulillah ~ akhirnya rnes dapat jugak naik pentas berconvo kali ke-3
Yup , kali ke-3 ni
First masa sekolah tadika depan rumah . Uhhu :P
Second masa tadika fatimah kindergarten di Jalan Ampang . Ehhe :P
So , now di Polisas :)
Happynye ^^,

Oke , Polisas ada 3 sidang
Sidang I untuk budak Perdagangan (Akaun , S/u , Food Tech , etc...)
Sidang II untuk budak Electrical and Mechanical Engineering
Sidang III untuk budak Civil
rnes Sidang II | 25 May 2011 (Electrical)

Trip rnes dari KL>Kuantan>KL
Wah ! Dah macams sign bas Sani pulak . HAHA :D
Pagi selasa | 24 May ,
rnes , mama & ayah gerak dari rumah | Ampang ke Kuantan
Abang tak dapat follow sebab ada kerja :(
Tapi , takpe la .
Make sure Dip nanti dia kena follow jugak !
Ehhe :D
Kami bertolak dari KL pukul 9am
Ayah drive dulu then rnes pulak drive dari highway
Bentong > Dewan Jubli Perak Sultan Haji Ahmad Shah > Hotel Seri Malaysia
P.E.N.A.T
sangat , sangat sangat ...

Yang kelakarnya
Mama dengan ayah terkejut rnes ikut jalan dekat masa nak ke Dewan Konvo tuh
Ehhe .
Mestilah mama ayah , bakal jadi menantu orang kuantan kan ..
Mestilah kena tahu .
Uhhu :)

Kami rehearsal pukul 2pm
Sharp , rnes sampai sana pukul 2pm
Wow !
Ramainya orang ~
Best dapat jumpa kawan kawan masa POLISAS dulu :)
Ni vid masa kiteorang rehearsal
Sorry la , muka rnes tak nampak la .
Low profile kejap .
Ehhe



Masa ni lecturer ajar macam mana corak konvo nanti , nak ambil sijil itu nanti macam mana
Cara nak ambil gambar pun dia tunjuk
Jalan sopan , Masa ambil sijil ucap "Terima kasih dato'" , Lepas ucap "terima kasih dato'" , Pandang camera dan senyum , Kemudian ambil sijil dan pegang macam ni bukan macam ni tapi macam ni .
HAHA :D
Korang pening tak???
Faham tak???
Ehhe . Takpe la
Korang berconvo nanti korang akan faham dan tak pening apa yang rnes maksudkan
"Macam ni bukan macam ni tapi macam ni"
HEHEHE :P

Habis je rehearsal around 4pm , ambil jubah pulak
Uhhu .
Jubah besar gila oke !
Macam "kurus" sangat tau ^.-v
Ehhe .
Lepas tuh , balik ! rnes lapar oke .

rnes , mama & ayah pergi cari makanan
Yang kelakarnya , rnes blur nak makan dekat mana yang sedap time time petang macam nih
Mama nak makan nasi , petang petang macam ni mana kedai bukak lagi mama -.-"
Last last , rnes ajak mama dengan ayah pergi makan ekat Satay Zul
Nyum nyum :)
Sedap jugak , sampai tak terkata
Nggeee ~

Mari layan gambar


Order satay dengan nasi goreng
Tapi satay sampai dulu
Apa lagi , serang satay dulu sementara tunggu nasi goreng
Ehhe
Tengok tuh !
Satay tinggal berapa batang jek
Nampak benor lapornya ~
Mama korek korek buah mangga :)
Oh ! Selekehnya saya ~
Pedulik hape saya !
Lapar lapar lapar !!!
Itu yang penting ^^,

Lepas kenyang , bilik lah tujuan kami pulak
Ehhe
Letih , ngantok semuanya dalam satu
iaitu TIDOR ~ zzzZZZZZ -.-

Dah elok je sampai bilik , member ajak keluar malam tu
Apa lagi , selok lah rasanya . Uhhu
rnes mintak tolong member amik rnes dekat hotel
Jom , layan gambar lagi :)
Farid drive dan ini kereta beliau :)
Mekasih farid :)
Saddam copilet farid
Kot ... Betul ke dam??
Ehhe
Sepupu farid
Tak tahu lah namanya
Maaf ! -.-'
rnes duduk depan
Sepatutnya itu tempat duduk saddam
Tapi rnes mintak tuka dengan saddam sebab malu lah duduk dengan sepupu farid
Ehhe
Iye ke???
Iloveyouu bie
Oh oh , rnes bukan maksudkan orang di atas ini ye .
Harap maklum !

Kiteorang pergi ECM jumpa warga hawa yang baru lepas mandi di toilet ECM sebab tak ada air di rumah mereka .
Ehhe :D
Half dari kaum hawa :)
Oh ! Tidak sama bukan??
Over benor kau posing cik rnes oi !!
Ni dekat Mc'D TC
Sementara tunggu budak budak lain sampai :)
Inilah kami yang melantak di pondok Mc'D TC
Full 1meja
HAHA :D
Manager Mc'D TC kena buat meja yang panjang sikit , yang boleh memuatkan 9orang 1 meja | 1 pondok
Kerusi dah cukup dah meja pulak tak cukup panjang
Kasihan kami ~
Meh sini , nak terai snow cap saddam nih
Ehhe
Best pulak pakai snow cap ni rasa suam suam gitu
HAHAHA :D

12:30am , It's time to home
Balik balik , pagi esok nak kena bangun awal
Pukul 7:30am dah kena ada di dewan ~
Alhamdulillah , selamat jugak rnes sampai bilik hotel
1 malam yang sangat terbest
HAHA :D


P/s : Tunggu esok untuk part 2 Convo Day oke :)


Bye animated smallTata !



Sunday, May 22, 2011

Social Network baru | 1Malaysia.com




Hi HelloSalam and Hye Geng BLOGGERS !!!


Beberapa hari yang lepas rnes ada join satu social network baru ...
Yang terbaiknya , social network tuh Malaysia punya ^^
Proud be Malaysian :)
rnes join social network ini untuk support malaysia punya social network
plus , nama social network tu pun 1Malaysia :)
Jadi , apa salahnya kalau join kan?

Malas nak membebel banyak sangat sebab suara sengau -.-'
Korang dengar rnes bercakap ke???
Ke korang baca rnes taip??
Ehhe . Whateva .

So , taraaaa !!!
Ni lah social network yang rnes cakap tu :)
Comell logo 1Malaysia.com kan :)

Kelik kelik SINI untuk join social network malaysia :)

Tengok tu tengok tu .
Macam best je kan?
Boleh tukar tukar layout la korang
Lebih baik join sekarang ^^,

1Malaysia.com ni best sebab dia macam Social Network lain
Contohnya ; Myspace , Facebook and Twitter :)
rnes cakap macam myspace and twitter sebab dia boleh tukar tukar layout
Macam facebook pulak sebab dia seketul macam facebook lah
Banyak snagat kalau nak list
Kalau korang nak tau macam mana , just join social network ini dulu k??





Bye animated smallTata !



Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA