Followers

Sunday, July 8, 2012

Alaaa~ Tak ada SIZE!!! "__"

hello
Salam & Hello READERS!!!




Oh yeahhh~ Update entry baru kali ni sambil layan lagu FT-Island > Girls Don't Know ~ ^_______^ Syiokkk uh. Layan lagu sedih-sedih sikitkannn~ Tapi entry kali ni bukan sebab sedih ke hape. Idokkk leee~ 


Dah lama tak beli kasut. Nguwehwehweh. Tadi Shopping dengan mama, mama pun belanja sepasang kasut. Banyak kasut menarik tapi sadis gila! Saiz sume tak dokkkk~ Ape lah nasib saiz kaki panjang bebenor "____" Crocodile tak ada size, nose tak dok size, masuk vincci pun tak dok size. Huh! last-last summit jugak ada size. Nasibbb badan ~ Anyway, thanks mama! XD readers, p shopping barang keperluan sementara tengah ada SALE! ^^ hehehe








Satu-satunya design menarik yang ada size~








The end~


 Bye annimated
Salam
Tata Readers!!
Anneyong ~



  

Wednesday, June 20, 2012

[Preview] Hana 3 Tone Blue






hello

Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~



Hampir setahun daku tidak menggayakan mataku dengan pelbagai warna. Haishhh~ Lens dalam lens case pun dah jadi kering~ Online facebook nampak TL dari online shop. Jual lens RM15/pair & ready stock! Woahhh... Tergugat imann~ Dengan RM15/pair daku akhirnya membeli juga 2pasang pulak tuh. Huarghhh~ Tak dak sapa nak sponser keeerr?? *HARAPAN nis, harapan~* Uhhu ><

rnes beli warna brown and blue. Harini preview untuk warna blue dulu okay. Next entry preview for brown :)



Hana 3 Tone Blue



Preview Hana 3 tone blue
*Ignore at the back*





Jadi kalau anda nak beli lens, boleh beli dekat MizZa LenShop . Macam-macam design ada. Sekarang, dia tengah buat promo RM10/pair (Clearance stock) , RM15/pair (FOR THIS WEEK ONLY), 7 pairs RM100 (FOR THIS WEEK ONLY). Dan servis sangatlah bagus :)










 Bye annimated
Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~
























Friday, June 1, 2012

Mini Pizza Simple

 hello

Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~



Tengah hari tadi rasa bosan dan teringin nak makan sesuatu tapi tak tahu nak makan apa. Biasalah, kalau dah mula rasa bosan, mulalah mulut ni rasa nak mengunyah sesuatu. Disebabkan dekat dapur tak ada pape yang boleh dimakan, tiba-tiba terasa nak buat pizza. Mini pizza pun boleh le ~ Cara nak buat mini pizza ni tersangatlah mudah! Asalkan bahannya cukup. Nak cuba buat? Jom teraiiiii~



Mini Pizza Simple

Bahan-bahan (Ikut Sukatan Sendiri)

Beberapa keping roti potong (gardenia & etc...)
Sayur (Jagung, lobak merah, & kacang peas) 
Sosej - Potong nipis)
Cheese
Cili sos
Tomato sos
Mayonis
Serbuk lada hitam & lada sulah (Black paper & White paper)


Cara-cara

1) Sos cili & sos tomato sapu diatas permukaan roti
2) Tabur sayur dan susun sosej mengikut citarasa 
3) Taburkan sedikit lada hitam & lada sulah. Kemudian, tabur pula cheese mengikut citarasa
4) Letak mayonis di atasnya dan bakar 5 - 10 minit.


tttttttttetttttttt........ Sedia untuk dihidang! Senang jee :)




Extra~


Ni cheese yang rnes guna

Cheese ni dah siap dihiris
Tinggal kita tabur atas pizza je ^^

Pizza sebelum dibakar
*Bahan tak cukup*
Sayur dengan Mayonis =="
Tapi masih sedap! ^^


Pizza selepas dibakar
*Yang hitam tu black paper yee ~
Makan ketika ia PANAS! 
Sangat menyelerakan
Yummyyyy ~






Sekian, Selamat mencuba readers!






 Bye annimated
Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~









Saturday, May 26, 2012

One day with Mr. Partner



hello
Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~



Hampir sebulan tak bukak blog, tengok-tengok dashboard barulah ^^ Terus semangat nak update entry baru. Hihihi ^^ Dalam masa 5 bulan, macam-macma boleh jadi bukan?? Isnin lalu rnes meet up dengan Mr.Partner.  And yes! 5 bulan kitaorang tak jumpa. Last jumpa bulan 12 tahun lepas. Cehh wahh.. Cerita nak gempak. Baru 5 bulan tak jumpa nak mention "tahun lepas" pulak. Bajet lama sangatlah tu. Kkkkk ^^


Before that, Congratulation with your Convo-day my lalink!! =] Sorry tak dapat datang. Niat memang nak sangat datang! Tapi apakan daya, ada kenduri sedara dekat JB. Tak sedap pulak kalau tak datang kenduri sedarakan =[ Never mind, next stage I'll come and celebrate your convo-day together okay? =D

Thanks my dear, you sanggup amik cuti semata-mata nak jumpa dengan kita. Terharu D"= Thank you so much :*
Meet up at 10am then terus pergi JJ Wangsa Maju. Nak cuci mata sat tengok baju seluar kasut. Masuk PDI Fuhhh!! Sale weh tengah sale!! kkkk ^^ 



Thanks dear belikan tee ni. 
Suka-suka ^_________^
- Close -
Walaupun kami bukan 93-liner, kami tetap nak tayang 1993 ^^"

Thanks sayang belikan keychain dari Pangkor ^________^
Syoklah awak holiday dengan ex-classmate ye =]

#Jejalan dengan tak ada arah tujuan
Awak penat, saya drive
Saya penat, awak pulak drive 
kkkkk =D

Then pergi TS pulak. Memang tak ada arah tujuan.
Pergi sana semata-mata makan KFC ^^"

Malam sudah. Awak kena balik, esok nak pergi kerja. Nanti awak penat + ngantok ~
# Dalam masa 5 bulan, awak tinggi daripada saya =="
 Nak pandang awak naik juling mata saya =="






Sekian ~



Bye annimated

Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~






Thursday, April 12, 2012

Meet Korean Friend!

hello
Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~


Anneyeonghaseyo ~ je ireumeun Anis imnida. [trans] Hello ~ My name is Anis.

Okay, ini adalah salah satu greeting words yang rnes belajar (thanks to Kdrama & Kpop) =) A few months ago I meet my Korean friend. Yeah! My new friend =D Dan rnes perkenalkan diri dengan Korean language . Omo! Tak sangka kot! And, 'am so glad he understood what 'am talking 'bout ^^" HAHA. Thanks again to Kdrama & Kpop 8D

Sehari sebelum rnes jumpa dia, abang rnes tunjuk video dia cakap bahasa korea. Seriously! Lajuuuu macam kapal terbang. Kena dengar betul-betul baru faham apa yang dia cakap ==" Tak caya?? Meh tengok video bawah ni

FYI, ada video satu lagi. Video tu dia perkenalkan diri dia dan video tu special for me. Tapi sedih, video tu ada dalam phone abang. Tak tahu la ada lagi atau dah delete D": I really want that video! ^.-" Boleh rewatch sehingga lebam 8'p HAHA

Keesokkan, abang ajak pergi Genting Highland! Omo! Tanpa berfikiran panjang "JOM! NAK IKOT!!" Yeahhh! HAHA. Seronok weyh. Dah lama tak naik atas plus dapat jumpa kawan baru aok ^^

Disebabkan plan ini tak dirancang, kitaorang gerak lambat D": Sampai atas dah tengah hari. Nasib baik matahari tak terpacak, cuaca mendung je~ Sejukkk~

From left [Kak Farah, Kak Ima, MinJun Oppa, Me]
Sian abang tak dapat interprem masa ni =="

So, decide nak main apa dulu. Dah naik atas rugi la kalau tak main SEMUA game kan ^^
First naik yang ringan-ringan dulu. Kalau main game yang berat nanti pening dah tak dapat main yang lain sebab kepala pening main game pusing-pusing. HAHA

Yeah! Kita naik train ulat bul-bul. HAHA. Tak tahu apa tu ulat bul-bul?? Click HERE so korang dapat bayangkan kan apa itu train ulat bul-bul? Hehe =D
Malu lah saya duduk sebelah MinJun Oppa ^.-"

Oh yeah! Betul apa Kak Farah dan Kak Ima cakap. Orang korea (lelaki) memang SWEET dan GENTLEMAN!

Kak Farah: Betul nis. Apa yang Anis tengok dalam cerita macam tu lah reality orang lelaki Korea!
Me: *Mata dah bersinar-sinar* HAHA xD

Tak caya? Okay.
Masa dalam train ulat bul-bul ni rnes kesejukkan. Sweater ada bawak tapi tinggal dalam kereta sebab ingatkan cuaca tak sejuk sangat. And I'm WRONG! Sejukkk sangat! Dalam train tu sibuk la rnes gosok lengan ni hah and MinJun Oppa said

MinJun Oppa: Anis, are you cold?
Me: Yes Oppa.
MinJun Oppa: Okay, let me help you. *Sambil konon-kononnya nak bukak baju then nak bagi rnes*
Me: Oppa! It's okay! I'm okay. HAHA *Argh! Malunyaaa*

Tak sangka! Yeah~ Bagi mereka sejuk negara kita berapa darjah je tak de hal bagi mereka. Sebab negara diaorang cecah -ve degree celcius! Fuh! Bekuuu ~ Berkali-kali dia offer nak bagi baju dia suh rnes pakai. Oppa, gencana. gomawo~ Kan! Gentle kan!? Lepas nih nak suruh Mr.Partner macam tu jugak lah ==" kkkkk ^^

Then, main Space Shot pulak! Oh yeah! Ni game fav rnes! Kalau datang situ mesti main Space Shot! HAHA :D

Oppa!! Unnie!! Look camera!!
Nasib baik masa tu bising jerit pun tak malu sangat =="
Okay! MinJun Oppa sikit pun tak rasa takut! +.+" Siap lambai camera lagi =="



Next, our turn! Yahooo! Ni first time abang naik. Adik dia yang hasut ajak naik Space shot! HAHA :D
*Shout* "2 MORE PEOPLE!! 2 MORE PEOPLE, please!!!"
Omo!! Rezeki-rezeki!! Dapat kenal dengan MinJun Oppa, naik space shot dapat kenal dengan mat salleh pulak ^^ *bersinar-sinar mata* HAHAHA =D Sian dia, terpaksa berpisah dengan kawan dia. Gara-gara malas nak Q!
Sampai dekat top space shot.....

Mat Salleh: Are you okay??
ME: Yes anddd I don't think so! *fuh fuh*

Space shot tu fall down .....
Mat Salleh: Silent mode =="
Abang: Aaaaaaa!!!
Me: AAAAAAAAARRRRRRGHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!! AAAAAAAAAARRRRRRRRGGGGGGHHHH!!! *Scream non stop!*

Space shot berhenti......
Mat Salleh: Are you okay??
Me: Yup yup. I'm okay now. Thank you =)



Tak dapat pergi London, amik gambar dengan bus ber'sign'kan London pun jadi la.
Kkkkk^^"
Banyak game yang kitaorang naik tapi tak banyak amik gambar sebab tak ada orang tolong ambilkan ~ And first time rnes naik game spider (gambar atas). Mula-mula tak nak naik sebab macam seram je. Tapi MinJun Oppa dah siap tarik ajak main takkan cakap tak nak pulak kan. Erghhh ==" Terpaksa naik. Best memang best tapi memang seram. Sebab game ni bukannya kita duduk macam rollercoster biasa tu tapi meniarap! Aduh! Memang seram.


Dah lapar, pun decide makan Marry brown. Bawak dia makan situ sebab dekat negara diaorang tak ada Marry Brown. Hah, bagi dia rasa sikit fastfood tempatan ni. Okay ke tak okay. Kkkkk ^^
Tengah tunggu rnes selesai makan, abang dengan MinJun Oppa main Kai Bai Bo, siapa kalah ONE SHOT air pepsi! Hah kau! Beku otak minum air pepsi one shot. Tak tahu apa tu Kai Bai Bo?? Kai Bai Bo tu bahasa korea yang bermaksud batu, Air/Kain, Gunting. Korang masa kecik-kecik dulu mesti main batu,kain,gunting tu. Tipu kalau cakap tak pernah main =="

Nasib baik MinJun Oppa ni talkactive. So, macam-macam berborak dengan dia.
Kitaorang exchange language. Best belajar bahasa foreign ni ^^
Then dia ada ajar kitaorang main game mandu yang bermaksud dumpling. Mula-mula tu blur lah jugak main game dumpling ni sebab tak pernah main kan . Click PLAY kalau nak tahu macam mana game mandu ni ^^


Dah selesai makan, perut pun dah full. Balik KL, Bawak dia jalan-jalan pergi KLCC pulak. Snap sana , snap sini, snap situ. Nak amik gambar KLCC sampai terbaring-baring atas jalan raya. Nak cari angle terbaik. Sampaikan polis bantuan yang standby situ pun pelik pandang kitaorang. Wakakaka ^^ Lek bro, kami budak baik. Tak buat perkara pelik-pelik ditengah orang ramai~ kkkk^^

Lepas tu pergi dinner dekat Jalan TAR. Bawak dia makan nasi kandar. Huahuhu. Nasib baik dia makan nasi kandar sikit takut jugak bukan selera dia~ huhu .

Since MinJun Oppa dah tahu maksud Makcik, Kakak, Pakcik, dia asyik panggil kitaorang panggilan tu ==" Silaplah ajar dia ~ Nasib baik tak ajar dia panggil nenek, atok. Kalau tak, habis semua orang dia panggil nenek atok makcik pakcik kakak =="



Kami exchange gula-gula.
Yang atas tu chew gum
Yang bawah tu gula-gula Any Time. Tak tahu la rasa apa, rnes tak makan lagi ~ huhu ;p

rnes bagi dia gula-gula coffee je. Tak sangka pulak exchange . Tapi nasib baik rnes ada bawak gula-gula. Huhu ~


Dah penat, berjalan seharian kami pun pulang kerumah ~ MinJun Oppa night dekat rumah sepupu Kak Farah. Before balik, dia menyuarakan hasrat dia nak bawak rnes balik Korea. Omo! Oppa, are you kidding?? I know you kidding right?? It's okay oppa, next time I'll come korea to meet you! ^^


Sampai rumah baru bukak tag Genting. HAHA =D



#Asyik pergi negeri orang je, nak jugak pergi negara orang ^^



Sekian ~





Bye annimated
Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~








Wednesday, April 11, 2012

Earthquake | Cbox

Salam
Hello BLOGGERS!!
Anyeong ~




Bad news ~ Tadi on FaceBook dan Twitter, earthquake hangat diperkatakan. Yup, gempa bumi berlaku sekitar pukul 4:00pm MY Time di Acheh,Indonesia. Dan dijangka ...



Ya Allah, KAU lindungilah keluarga kami, saudara kami. Aminnn ~



# Kepada kawan-kawan sila jauhi pantai ye... Amaran telah dikeluarkan. Please be safe guys~

------------------------------------------------------------------------

Ini Cbox rnes yang kedua. Cbox dulu ntah apa yang silapnya, ada masalah. Jadi rnes buat Cbox yang baru. Jadi senang rakan blogger nak tinggal jejak anda =) Nanti rnes singgah blog anda semula okay :)




Sekian,
Mood hilang lepas dapat tahu gempa bumi. Dah magrib. Mari menunaikan kewajipan kita sebagai Umat Islam =)



Salam
Tata BLOGGERS
Anyeong ~



Monday, April 2, 2012

Negara New Zealand haramkan pemakaian HIJAB dinegara mereka??




Salam ...
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~

"Need your help, friends! This is about ISLAM! If you LOVE ISLAM, please help them and it's also help our religion, ISLAM!!"


Yes! I don't know it's true or not. But just vote for them ok? Tak rugi kalau kita vote untuk mereka ... Kalau betul dan kita vote mereka, insyaAllah dapat pahala kerana menolong saudara kita. Kalau tidak, tak rugi pun kawan :) So, PLEASE PLEASE VOTE FOR THEM!! Link ni rnes dapat di salah satu group variety show ...


post asal ..

rnes share

Masuk yang ni, 3kali rnes vote ...



So guys, please vote 'NO' k? Thank youu ~
Click here >> FOR THE LINK <<



Salam ~
Tata !
Anneyong ~




Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA