Followers

Sunday, May 29, 2011

Genre : SERAM | Di Maktab Perguruan Johor



Hi Hello Salam , Hye Geng BLOGGERS !!!




Di asrama | hostel kita selalu dengar cerita seram seram dari senior kan???
Kalau korang pernah duduk asrama , korang akan tau macamana takutnya kalau waktu malam di asrama :)
Sama dengan rnes !! ^^,

Entry kali ni ber'genre'kan SERAM
Kepada anda anda dan anda yang lemah semangat , yang senang jantung jatuh gedebuk !
Boleh lah cancel atau click icon ni di atas belah kanan :)
Kepada anda anda dan anda yang gagah perkasa dan yang lemah semangat tapi berlagak gagah perkasa gara gara nak baca entry nih sampai habis oke je , jantung jatuh gedebuk rnes tak tahu :)
Pandai pandailah kome yek
Hihihi

-------------------------------------------------------------

Kisah ini benar benar berlaku disebuah Maktab Perguruan Johor
Di mana??
Biarlah rahsia
Takut nanti korang yang nak jadi guru tetiba dapat di maktab teetttttt
Tak nak pergi pulak gara gara takut dengan cerita yang bakal rnes cerita ni
Hihihi :P


26 May 2011 | 10.15pm | Padang Maktab Perguruan 'Lalala' | Di Padang tersebut memang 'keras'

Lihat jam ditangan sudah pukul 10:15pm
Alamak ! Padang kelihatan gelap dan sunyi
Kerana tiada sebatang lampu pun yang menyala di tengah tengah padang ini
Student lain pulak ramai dah balik untuk semester break
Takutnya ~
Nak patah semula pergi dekat pak guard dah jauh lah pulak
Nak tak nak , go on sahajalah sampai hostel

Keluarkan phone , dengan pantas dan tangkas tekan keypad cari nama dan call 'Mel'
Iza : Awak dekat mana??
Mel : Sabar lah , saya dah nak sampai ni
Iza : Awak , cepat sikit tau .
Mel : Yela yela .

Dalam tengah tunggu Mel datang , Iza gagah juga melangkah setapak demi setapak
tetiba deringan telefon berbunyi,
Da : Iza , kau dekat mana?
Iza : Aku dekat padang maktab ni . Kau dekat mana??
Da : Aku dekat mall lagi ni , tak dapat teksi lagi ni . Kau dekat padang eak? Baik baik iza , nanti ada bau wangi , bau bunga melur .

Selepas beberapa saat , Iza terbau sesuatu yang sangat wangi . Ya ! Ini bau bunga melur !
Jantung terus hebat bergoncang , dupdapdupdap
Tetiba ada sebuah kereta berhenti di tepi Iza
Pemandu melambai lambai tangan ke arah Iza kelihatan menyuruh masuk didalam kereta

Pemandu : Meh aku hantarkan kau
Iza : Takutnya ! Muka sudah kelihatan pucat **Maybe**
Pemandu : Kenapa??
Iza : Tadi saya ada bau wangi . Macam bau bunga melur !
Pemandu : Ohhh ~ Bunga melur ea? Aku dah selalu bau bunga melur dekat situ . Kawan kawan aku juga selalu bau bunga melur dekat situ . Malah diaorang selalu jugak nampak ttettt bertenggek dekat situ . Aku jek tak pernah nampak lagi . (Muka serius bercerita sambil memandang hadapan)
Iza : Erk . *Tidak terkata kerana takut barangkali *
Pemandu : Entah entah yang kau tengah cakap ni pun bukan manusia??? ( Muka masih serius sambil pandang hadapan)
Iza sudah kelam gila , lutut sudah terketak ketak . Seperti kena kejar dengan anjing !
Iza pun cepat cepat buka pintu kereta dan terus melompat keluar
Pemandu : (Toleh kebelakang) Hati hati , malam nanti aku datang sebelah katil kau !
Iza terus berlari naik ke bilik hostelnya

Roomate terus menyuruh Iza bertenang dan mandi
Kebetulan malam itu malam jumaat !
Tidur awal , esok ada Majlis hari guru di maktab

Pada keesokkan harinya , di padang maktab
Seorang lelaki naik atas pentas dan ...
Iza : Weh ! Ni ni lah budak yang aku tumpang semalam !
Kawan kawan Iza : HAHAHA :D Itu ke hantu kau Iza?? Itu kawan 'hasbullah' lah !!! HAHAHA :D



Credit Google
Ini lah dia bunga melur
Kalau korang nak tahu :)

Ini lah 'Iza'
Semangat bercerita apa yang berlaku padanya haritu |:o


So the moral of the story ,
FAHAM????!!!!!!
Kalau korang terbau apa apa ke
Ternampak apa apa ke
JANGAN TEGUR !!!!!
Kalau boleh , jangan berjalan seorang diri pada tengah tengah malam
Bertemanlah ye :)
Lelaki pun, bertemanlah kalau boleh ye :)




P/s : Basuh kaki dan baca doa pelindung (Al-Fatihah , 3 Qul , Alhamdulillah 21x , Ayat Qursi , dan doa tidur) sebelum tidur :)





*** Nama nama di atas , hanyalah nama samaran ***




Bye animated small Tata !




6 comments:

  1. wahh ! menakutkan betul ..hishh , naseb baek la mama scha xjadi sruh scha tggl d asrama ..klau x , mcm ni la jdi nyaa .. :)

    ReplyDelete
  2. @Ezan Idma ; Ehhe . Kak izan gelak la . ehhe

    ReplyDelete
  3. @Syasya Azhari ; Ehhe ^.^ Takut ye?? Ehhe . Tapi best jugak lah duk asrama , boleh jumpe tuttt ... HAHAHA :D

    ReplyDelete
  4. Seram...sy student IPG Kampus Bahasa Antarabangsa....

    ReplyDelete
  5. lebih baik baca bahan-bahan daripada blog TIUB BOCOR

    ReplyDelete

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA