Followers

Saturday, June 25, 2011

Great at Sungai Gabai


Salam and Hye Geng BLOGGERS !!!!




Happy Sunday ;)

Baru baru ni rnes dengan bestie pergi bermandi manda ^.^
rnes , ct , cpu , man dan kawan man
Kami berlima gerak ke Sg Gabai pukul 10am
Ct , mekasih ya bawakkan beg saya ^.^
Jalan kaki tunggu Cpu dekat Restoran belakang rumah

Kitaorang ikut jalan Ampang - Hulu Langat
Oke , memang dalam gila tempat tu
Kepala dah berpinor pinor sebab jalan Langat pusing pusing -.-'
++ , Cpu drive laju
Suka sangat dia part Bukit Hulu Langat tuh
Hadoiii -.-'


Sampai je dekat sana memang tak nampak apa
Nampak macam biasa je
Masuk je dalam
Ya Allah ~
Cantiknya tempat ni
Ciptaan Allah :)
Sumber Google

Cantik sangat air terjunnya
Teruja gila , oke
Naik tangga lah punya naik
Sampai satu station (pondok)
Panjat lagi tangga
Haiikkkk????!!!
Engatkan dah sampai
rupanya belum , panjat lagi tangga
Gilaaaaa !!!! Saya PENAT !!!!!!!
Kepala lutut dah mengigil
TAK LARATTTTT !!!
Nak sampai atas , ada BERIBU RIBU ANAK TANGGA

Tu diaaaaa !!!
Sumber Google

Mogok , tak larat naik atas dah
Mekasih sayang bawakkan beg saya ♥ ;)
Ct , bawakkan MAKANAN
HAHA :D
Gila Man ~
Excited gila beliau
Berlari naik atas
Hadoii -.-'
Kawan dia dah ketinggalan dibelakang
HAHA -.-"
Finally , sampai juga
Subhanallah ~
Cantiknya
Dah sampai , apa lagi
TERJUNNN !!!

Cpu , Am Comingggg !!!
Kawan Ct
Man dengan kawan man
Tak sempat kenal namanya :|
Dalam tu ada ikan tau :)
Blup blup satu !
Blup blup dua !!
Blup blup tiga !!!
Semua mandi dekat situ dapat luka -.-
HAHA :D
rnes --> Semut geget dikaki
Ct --> Semut geget dikaki & Sakit ponggong (Jatuh tergelincir 3x)
Cpu --> Calar calar dibelakang (Main terjun terjun kena batu Sungai)
Man --> Luka dikaki (Kena batu Sungai)
Atas nih kawan Man
Lobam seketul dipipi kiri
Uhhu -.-'
Kawan Man --> Bengkak dimuka (Kena batu Sungai juga)


Ada banyak lagi gambar tapi penat nak upload
Ehhe
So , ni secara rambang jea :)
Tepat pukul 2pm
Jom Balikkk !!!
Makan , lapar
Ehhe




That day was so great !!!
Thank you Guys :)




Tata !!!








Wednesday, June 22, 2011

HB Eija & Teyn








Salam and Hyep Geng BLOGGERS !!!





HBelated Birthday Bestie Eija & Geng Blogger Teyn
Wellllllll , semalam 22hb genap 2wanita ni 21tahun
Hellll yarhhhh ... Tua sudah . HAHAHA :D
Umur sudah meningkat , kedutan kedutan dimuka pun semakin ketara
Hihihi ^.^
Rajin rajin lah amal petua ye kawan kawan . Hihi ^.^





Ingat lagi tak tentang ENTRY INI???
Alllaaaa ~ Entry tentang rnes spend time dengan bestie tu ~
Yesss !!
Disebabkan bestie (Eija) nih balik hostel awal (Sebelum Birthday beliau)
rnes & bestie (Ct) berpakat nak celebrate awal
Yarhhhh ~ Every year celebrate
Walaupun dah besar panjang
HAHAHA :D
Celebrate kenakan orang , memang tak matang kan
Huhuhu -.-'


Minggu lepas kitaorang buat lagi kejam dari tahun sebelumnya
Eija ! Am SORRY :)
It's just for FUN ryte , bestie???
Ehhe ^.-

So , kek tu sebenarnya Kek Batik
Ct yang buat ^.^
Yang warna kuning tuh korang rasa ape eak??
HEHEHE :D
Itulah bom atom bau terbaik dari ladang !
Bau telur hanyir -.-'
HAHAHA :D
Ni lah bahan bahan bom atom kitaorang ^.^
Tepung Ubi kayu
Ais cream potong
Pewarna (kuning)
Telur
Bancuh bancuh , atas tuh lah hasilnya
Ehhe

Tepat pukul 10pm
Haiyaaaakkkkkk !!!!
Hat nih lah jadinya ^.^
Tu dia ~~~~~
Macam hantu dah
HAHA


Yang ini juga
Kalau korang perasan gambar ni ada sup bunjut **Pocong**
Kalau korang perhati betul betul lah
rnes tak perasan
Ct yang perasan -.-'
rnes tilik betul betul
Memang ada seiras sup bunjut belakang eija
Nampak kepala jela -.-'


Tembak eija
Tembak ct pulak
rnes memang suka tembak air dekat kepala diaorang -.-'
Ehhe ^.-


Kebetulan esoknya Birthday Mama Eija
Alang alang , meh celebrate sekali
Uhhu
Potong Kek bersama sama

Manja manja pulak
Suap sekali
Ehhe
Snap berkali kali sampai kek batik dekat tangan abis -.-'

Ni rnes ada sekalikan vid Birthday depa
Enjoy , oke ^.^


**Kalau sound tak kuat , pasang lah max volume keyh**







Enjoy !
Thankyou for watching this low quality video :)





Tata !!!!









Tuesday, June 21, 2011

Masa untuk membakar lemak di Pandan Indah

Salam and Hello Geng BLOGGERS !!!



Hye hye geng !! Dah lama tak update blog . Riinduuuuu sangat sangat . Tarak tipu punya oke ^.^




Yarhhh ~ Dah seminggu blog rnes diam seribu bahasa -.-'
Bukan tak ada topic yang nak diceritakan
TETAPI !
Terpaksa la sebab rnes nak spend time dengan bestie rnes yang dah nak balik Maktab Perguruan
Sekarang dia dah balik , so boleh lah update blog ye ^.^
Ehhe :)
Oke , sepanjang spend time dengan mereka (Ctee & Eija) banyak jugaklah activiti kami
Memang best lah :)




2bulan duduk rumah tidak ada buat aktiviti lain
Selain makan , minum , tidur , bangun , tengok movie dengan abang
Itu je lah aktivitinya
Telinga pun dah berdesing dengar Super Duper Hero rnes membebel
"Bawak bawak lah berjoging . Perut pun dah berlipat tuh" -..-'
Berdesing jek telinga dengar
Tak tahan tak tahan ....

Selasa minggu lepas rnes dengan ct pergi Padang Pandan Indah nak jog lah kononnya
Eyh , helloooo ~
Jog betul betul oke ^.^
Berpeluh peluh , lenjun habis lah
HAHA
tapi jog 1round je
2round jalan kaki
HAHAHA :D

Sebelum bertolak , pastikan kerta sehat walafiat ye :)
Bagi kereta minum air
Haus dah dia , kering kontang -.-'

Dah sampai
Sebelum jog posing dulu sebelum tinggal barang dalam kereta ^.^


Warming up dulu
Longgar longgarkan segala urat
Kalau tak nanti 1badan lenguh sakit sakit


Dah penat , jom lepak Bukit Langat a.k.a Bukit Ampang
Usha view pagi :)
Memang cantik , udara segar jauh dari kesebukkan bandar KL ^.^




Kemunkinan kecil esok nak pergi jog lagi dengan ct
Abang join sekali katanya lah
Tak tau lah betul ew tak
Uhhu :)



Tata !



Friday, June 10, 2011

Purse from China | Thankyou Boss !

Salam and Hello Geng BLOGGERS !!!






Semalam mama balik office jea , rnes tolong buka pagar
(baikkan? anak yang solehah ni ^.^)
Okey , pagar electric jek kot
Press the button and fence will open automatically -.-'
Nggeeee ~



Then , kami dinner berdua
(ayah pergi perlis , abang pulak pergi Muar ada job)
Jadi , tinggallah kami berdua dirumah
FYI , ayah dah balik rumah pagi tadi
Around 5am
Yyyeaaa ^.^

Okey , sambung balik cerita 'bout mama
Kita tolak ketepi dulu tentang ayah
Ehhe ;P

Dinner dengan mama , borak kosong
sambil nikmati daging masak lemak , ayam masak merah
and sayur goreng (Compulsory menu)
Mama letak 'something' atas meja makan
Ohh noo !!
Purse !!

Mama : Nah , Pak Ku (Boss) bagi adik . Mama dapat satu , adik dapat satu
rnes : Ffuuyooooo !!! Macam tau tau jek purse adik tinggal sehelai benang (Okey , tipu saje tu)


Boss mama baru balik dari China
Beliau ada kursus dekat sana seminggu
So dia bagi ole ole nih
Soo coolllll weyh ^.^
Thank you Boss !
Eah eah , macam boss rnes pulak
Ehhe :D







Thank you thank you thank you !!!









Okey , See ya







Tata !!





Tuto : Transparent Header at Youtube create by me :)

Salam and Heyyyy yarhhh BLOGGERS !!!




Beberapa hari yang lepas seorang blogger nih request dekat rnes
camana nak buah header transparent
she's my bestie Miss Fatyn Onthong



So , here darls
Tutorial : How to create own transparent header
rnes buat vid tuto ini for you , okey ^.^


Guys , kalau korang nak try buat sendiri pun boleh
Try lah buat
Oh oh , kalau tak ada AdobePhotshop
Boleh ganti guna Paint

Guna software paint , white colour / erase background belakang
Jadikan background belakang warna putih
so , nanti nak transparentkan ia guna GIMP2 senang sikit ^.^




Dalam kotak hijau atas nih [perbezaan 3 gambar]



kalau tak faham , boleh tanya ^.^





Good Luck all
Okey




Tata !








Thursday, June 9, 2011

Gempar - Surat Bantahan Supaya Drama Nora Elena Dihentikan!




Drama yang kini menjadi sebutan hangat !


Salam.
Jenguk-jenguk Facebook, dan ohh ada kawan saya kongsikan satu artikel ini dikongsikan oleh seorang rakan saya. Menarik dan memang menarik .. buat pengetahuan, saya tidak mengikuti drama ini. :)

Meh baca:


Nowa,
Kakitangan Kerajaan,
Putrajaya.

TV3
Sri Pentas,
No 3, Persiaran Bandar Utama
Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya

Tuan,

Per : Bantahan Terhadap Penyiaran Drama Bersiri Nora Elena

Adalah dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas dan drama bersiri Nora Elena adalah berkaitan.

2. Dimaklumkan, bahawa saya, Nowa dengan ini membantah penyiaran drama bersiri Nora Elena yang disiarkan setiap hari, jam 7 petang di saluran tuan. Antara sebab sebab pembantahan saya adalah seperti berikut.


i) Membuatkan jiwa isteri isteri terganggu. Mana ada suami gitu sabo dalam dunia ini? Logik tak bila Nora tanya Seth, asal Seth tak penah marah dengan apa saja perbuatan Nora? Seth jawab, sebab Seth terlalu sayangkan Nora. Jadi kesimpulan, isteri-isteri mula curiga dengan suami mereka yang sepanjang masa marah marah. Ni laki aku sayang ke tak ni?

ii) Jiwa jiwa suami juga turut terganggu. Ini kerana, apa bila tiba scene scene romantik dan tidak dapat diterima akal, seperti Nora terpeleot, Seth siap dukung bawak g sofa, tingkat bawah..(gila gagah..aritu aku nak branak, laki aku gendeng henbek aku, beg kain aku, pastu tunggu aku kat grill depan umah, aku la terkedek-kedek jalan sendiri..pastu pegang lengan aku je tau..bila suh dukung macam biasa drama atau filem buat, laki ckp, "ah gile mung, patoh pinggang!" Pastu sampai sepital, lari lari amik wilca..kalu dukung macam drama melayu kan bagus??)

Oh pasal part romantik tu, biasanya isteri akan menjeling kepada suami, disertai dengan kata kata sinis, "dedi mung ni masa dulu geletak nok ke mami, masa mami begetoh je belanar beli bunga, minyok wangi, cekelat bagai..leni doh dapat mami doh haghammmmmm!!! asal besday ke anniversary ke, pakai tektik, hadiah ai pada yu adalah sebuah cinta yang murni dan ikhlas"....itu je?? harharharharam!!

Paling koman, selepas jelingan tajam, cubitan kental di lemak perut pasti akan singgah di bahagian perut suami.

Jadi, sebagai lelaki melayu, suami, mereka juga merasa hangat dengan penyiaran drama bersiri ini.

Kebiasaan jugak, malam malam yang sepatutnya diisi dengan aktiviti sukan berair akan berlalu begitu saja, pabila sang isteri makan hati, lelaki melayu dalam drama lagi romantik dari laki sendiri. Saje saje wat merajuk, ingatkan si laki pujuk cam si Seth pujuk Nora, tapi tak tau laki sendiri penat, dah, amik kau, sampai ke pagi tak dapat apa apa..laki tak pujuk satu hal, laki horny dibuat bini gitu pun satu hal..Sian Johnny!

iii) Memberi harapan pelesu kepada gadis gadis yang belum menikah. Apabila pengaruh Seth Tan mula menular, maka ramai gadis gadis mencari pasangan hidup yang romantik nak mampus macam Seth Tan. Selepas menonton siri itu juga, kajian secara rambang mendapati kebanyakan dahi gadis gadis lebam. Ini adalah berikutan dengan tabiat sebelum tido mereka yang gemar meletakkan belakang tapak tangan ke dahi sebelum tido sambil berangankan lelaki seromantik Seth Tan, walau sebenarnya, Non Ada lelaki MELAYU seromantik itu. Yang romantik cumalah, lelaki Bangladesh, lelaki Lombok, dan Shahrukh Khan sahaja.

iv) Pasangan-pasangan bercinta kerap bergaduh.
Sang aweks memaksa jejaka untuk kerap membelikan bunga. Sedangkan boipren tu keja Kerani je kat Kementerian Kewangan. Gaji pun RM1500 jek. Kau gile sekuntum bunga brape hengget?? Kalu nak 3 kuntum sebulan, takpe jugak. Ni nak 21 roses everiday?? Kau gile, ko nak mamoh kelopak bunga ke? Kau ingat kau cantik macam Nora Elena nak demand-demand? cess

v) Tak logik punya citer..Brape lama kawen baru bole 'bersama'?? Ada ke lelaki sesabar Seth tu.. Ok, takde ke tunjuk scene Seth 'tumbuk sambal'?? eh, kalu betol ada lelaki tak penah sentuh isteri, kira mesti dia 'tumbuk sambal' kan? hahahha...takut awak sakit belakang konon..padahal ajak tido skali..mood cameron suda mari..eh, tetiba teringat Jay....kahkahkahakha

vi) kari hangus, nasik hangit. Duk sibuk berkejar dari dapur ke hall, pastu ke dapur semula, pastu part ehem ehem, part ada pelangi, dah teralit, tengok sambil berangan, jeling laki, dah lupa kari kat dapur..hangit gitu je..

vii) Mengganggu tumbesaran anak kecil. Pabila seorang isteri, terpengaruh dengan apa yang dilihat di kaca telebisi, nak perli secara derek kepada laki sendiri takut kena penampo, jadi, anak kecil dijadikan medium untuk menyampaikan isi hati

"tengok tu Alya, dulu dedi mung semart gitu ah, nok g dating siap bukak pintu bagai sume? leni? mami terkedek kedek bawok barang dia hon siap siap doh"

"owoh Alya ork? napok ngat nipu..mana ada orang kawen doh romantik gitu ork??"

Kesian la budak kecit tu terkebil kebil tak tau ape mak dia bebelkan


3. Sekian dimajukan untuk pertimbangan dan kelulusan pihak tuan. Dan semoga dengan ini, tiada lagi kekeliruan dan kecelaruan minda penonton penonton lagi. Mana ada lelaki romantik gitu dalam dunia..kalu ada pun sebelum kawen, lepas kawen, bagi setahun, atau dah dapat anak sorang, jadi kayu la semuanya..Jadi, dimohon pihak tuan agar tidak mempermainkan perasaan kami, dan memberi harapan pelesu kepada gadis gadis diluar sana.


Sekian,

"BERPIJAK DI DUNIA NYATA ADALAH TUNGGAK KEHIDUPAN BAHAGIA"

(NOWA)

Pengerusi,
Kelab Ibu-Ibu Menyusu Badan
Putrajaya


*p.s: Buat mereka yang baca sampai habis entri ini, saya ucapkan terima kasih. Buat pengetahuan ini adalah entri seronok2 .... lebih kepada senda jenaka, dan bukannya benar, jangan salah faham pula yer .. sebab saya tengok komen kat entri macam nak menghukum la pulak entri ni ..hehehe... sian si penulis asal, ini cuma idea gurauan semata. Sekali lagi, saya tegaskan ini hanya entri sendaloka dan maafkan saya andai anda terkeliru.


----------------------------------------------------------




** Kepada yang setia menonton drama bersiri ini , teruskan setia anda sehingga episode terakhir KHAMIS ini 16Jun2011 **





Entry asal -> Bangku Kosong







Wednesday, June 8, 2011

Best Proposal & World Wedding Ever

Hi HelloSalam and Hey BLOGGERS !!!!



Yyyoooow ^.^
Bestnya kalau proposal depan orang ramai
Huaaa ~
Sangat teruja ^.^
Kan kan kan

Pagi tadi abang rnes ada update status sekali dengan link Vid proposal yang sangat teruja
di fbnya
Bila tengok , wow !
Untung gila that girl
Vid nih baru sahaja upload di Youtube
7Jun2011 | Tuesday



Di lamar ~

Sumbat cincin dekat jari
Wellll ~
Diaorang terus buat majlis perkahwinan ^.^


Nak tengok??





So sweet right??
:D





Bye animated smallTata !




Hard Rock Cafe for me , thanks ayah :)




Hi HelloSalam and Hey BLOGGERS !!!!



Okey , ini last entry untuk hari ini
Ehhe :D
Betul betul balas dendam 4entry 1 hari
Tapi masih tak boleh kalah kan Cik Epal ^.^



Okey , entry kali ni bukan nak cerita fasal Cik Epal ;)
Tapi nak cerita tentang ayah rnes yang ada dekat Perlis sekarang
Woowoow ~
Jauh gila kan??


Ayah pergi Perlis sebab ada sukan hape ntah
Tak tahu namanya ~
Tapi sukan nih lawan antara syarikat
Syarikat eak orang panggil??
Ehhe
Felcra , Risda , Mara , etc .

Ayah baru pergi pagi tadi
Bus pukul 9am
1family hantar ayah dekat lrt Ampang sebab lepas drop ayah dekat situ
nak hantar mama dekat office pulak :)
Pukul 8lebih tadi baru sampai MRSM Beseri
Maybe stay situ kut ^.^


Awal tahun ayah ada pergi Beijing kali ke2 sebab atas urusan kerja (Tupperware)
Wooowww ~
Best okey , tahun lepas ayah pergi Switzerland main salji
BEST GILEEE , saya pun boleh jadi gila sebab tak ikut -.-'
Erghhhh :|


So , ayah adalah beli ole ole dari Beijing untuk rnes and family
Hard Rock Cafe Blue
Hard Rock Cafe White
Necklace





Mama dapat handbag , Wwaaa ~
Cantek okey .
Tak mo snap picture , nanti bertambah tambah jelous -.-'




Apa apa pun , thanks daddy
I you as much as you me :)





Bye animated smallTata !




123 | Esya Azman




Hi Hello Salam and Hyep BLOGGERS !!!!




Yearhhh ..
This entry special for this girl , Esya Azman
Sebab menjadi follower rnes yang ke 123
Number yang sangat cantik !
Suka number 123 :)
Tahniah kepada anda :D
Ehhe .
Terima kasih ya esya ^.^







Bye animated smallTata !





P/s ; Rnes akan follow semula yang menjadi follower rnes . Kalau ada yang terlepas , bagitahu ya :)






Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA