Followers

Monday, July 18, 2011

Mini Party : HB Friend !!!













Salam and Hye BLOGGERS !!!!






How's your monday yoll????
(^.^)
To Love Purple aka Nur Izzati , HB darl !
Wish you luck and may Allah bless you darl , aminnn :)
This entry SPECIAL for you :)




Tepat pukul 12am (malam tadi)
Wachaaaa !!!
Ni dia birthday girl kena simbah air kunyit + tepung + kunyit + serbuk cili
HAHAHA :D
Kira oke darl kami tak simbah air telur + ais cream + pewarna kek


Budak rumah 365 turut serta memeriahkan mini party ni :)
Thanks housemate !
Love ya ^.^
Maaf buat kalian tidur lewat malam tadi
Ehhe
Tak pa , at least dapat makan kek ''resepi rahsia"
Ehhe :)

Tiub rakan , jangan tak tiub ^.^

8orang makan , tinggal ni je ^.^
Boleh tahan perut 2rumah ni
HAHAHA :D


Ni saya kompius sikit la !
Siapa punya birthday ni???
Kenapa housemate rnes pulak yang bawak kek ni pulang???
HAHAHHA :D
Mekasih sayang :)
Banyak lagi balance kek tu
Terpaksa kami yang tolong habiskan
HAHAHHA :D







Sekian ~
Tata !!!





Tuesday, July 12, 2011

Resepi : Ikan kerisi masak sos ikan







Salam and Hye BLOGGERS !!!!





Tepat pukul 6pm rnes dengan housemate mesti masak untuk dinner :)
Hari tu kitaorang dah mati kutu
Tak tahu nak masak apa
Yela , ayam tak ada
Yang ada ikan je
Sayur pun tak ada
Adehhh -.-'
Housemate rnes bagi idea masak ikan kerisi masak sos ikan
Yeee ~ Memang aneh bunyinya tapi rasanya memang super slurrpppp la ! ^.^
Memang sedap :)
rnes dah tahu macam mana caranya
Meh sini rnes share dengan u'll pulak :)



RESIPI : IKAN KERISI MASAK SOS IKAN




Bahan bahannya

Ikan kerisi - 3ekor (kerat 2bahagian)
Cili padi - 6biji
Bawang putih - 4ulas
Bawang merah - 1ulas
Sos ikan
Gula
Asam limau nipis (diperah)


Cara caranya

i) Goreng ikan kerisi (tidak terlalu garing) . Kemudian , angkat .
ii) Bawang putih , bawang merah , cili padi ditumbuk dengan menggunakan lesung batu (tidak terlalu lumat)
iii) Panaskan minyak , kemudian masukkan bawang putih , bawang merah dan cili padi yang telah ditumbuk .
iv) Tunggu sehingga 3saat , masukkan pula ikan kerisi tadi , gula , asam limau nipis & sos ikan (Secukup rasa)
v) Tunggu 10saat , angkat ! Dan , dah boleh dihidang :)



Senang je kan :)
Kalau rasa nak berkuah , letak lah air sikit
Kalau rasa tawar , letak lah sos ikan tu lebih sikit





Kami guna sos ikan Tiparos :)












Sekian ~
Tata !






Sunday, July 10, 2011

Apabila obses dengan makeup (15 gambar)









Salam and Hye BLOGGERS !!!





Esok dah start untuk sem baru .
Last sem , haishhh
Takutnya ~
Tak boleh banyak main dah .
Ehhe


Entry kali ni berkenaan makeup
Helll yarhhhh !!!
rnes memang suka dengan kecantikan (makeup)
Tak tahu kenapa
Maybe follow mama rnes .
Beliau dulu seorang mak andam ^.^
Ehhe .


Mula mula rnes start dengan suka suka jea makeup ni
Ada yang rnes makeup sendiri
Ada yang rnes ajar member makeup
Kita kena BERANI bermain dengan warna
Hasilnya nanti SUPERB ! lah weyh ~
Meh kita layan gambar :)





















Gambar atas ni majoriti rnes yang makeup :)
Memang suka tengok bila seorang wanita cantik , menawan , ayu , dan semuanyalah .
Ehhe









P/s ; Ignore muka model yang sama ~.~v






Sekian ~
Tata !





Friday, July 8, 2011

Geli geli sampai RM200++ di Lukut,N.9




Salam and Hello Geng BLOGGERS !!!






Harini hari pertama rnes drive kereta sendiri round sekitar PD
Oh yeahhh ~
Round bukan makan angin
TETAPI !
Beli barang dapur la weyhh ~
Rumah apa pun tarak tau
Lunch tadi makan roti canai pagi semalam -.-'
Dengar tak???
ROTI CANAI PAGI SEMALAM !!!!!
Apa dia???
PAGI SEMALAM !!!
Erghhh ...


Tak tahan , lapar sangat
Ajak housemate pergi Giant Lukut beli barang dapur
Yeahhh !!!
Kitaorang geli geli dekat Giant Lukut (Shopping barang) sampai RM200 ++
Barang sikit jek taaapiiii -.-'
Erghhh !!!
Breakfast esok dah boleh masak dirumah ^.^



Bila dah sampai PD barulah teringat nak beli sabun berus kereta
Sental sikit bagi keluar daki
HAHAHA ;x
So , ni lah barang personal yang rnes beli tadi

First time beli Tia Amelia
Uhhu
rnes beli Krim Kunyit
Sedaplah baunya
rnes beli sebab baunya
HAHAHA :D
Macam haremmm ~
Pencuci muka rnes dah nak dekat abis , rnes guna Oxy
Memang Terbagus lah ^.-


Lepas shopping , kitaorang dinner dekar gerai belakang The Store PD
Sedaplah makanannya :)
Kenyang sudah , Alhamdulillah
Mata pun sudah kuyu layu minta dipejam
Oke lah , tidur sat!
Nanti nak geli geli dengan tv cerita Enchanted ! Midnight movie ^.^
Cerita sangat BEST !!
Fantasi , memang best lah :)
Tengok tau u'll ^.^








Nyte all ,
Tata !!!






Thursday, July 7, 2011

Gulatis | Sale up 70%



Salam and Hello BLOGGERS !!!




Tahun sebelum ni beli kain ela dekat Jakel
Tahun ni nak try kain dari Gulatis pulak
Nomey ke tak nomey pakai corak dari Gulatis nih
HAHAHA =.="

First time masuk Gulatis ,
Sumpah ! mahal.
RM125/meter
Tak ke gila namanya tuh???
Pakai dekat badan je kot
Erghhhh
Tapi takpa la kalau dah suka sangat , beli je la kan
Pakai pun bukan sekali
Berkali kali iye dak??

Rambang mata la -.-'

Nampak tak tu??
Berapa ratus???
Ce sebut ce sebut

Tunggu mama pilih kain untuk ustazah mama :)
Snap kali terakhir sebelum pulang cari tailor !




Kain ela ni untuk raya nanti la
Uhhu
Awal eak belinya?
Iye la !
Takut tailor full !
Nak beli dah siap , tak selesa la
Sponge senget la , bahagian ketiak besar sangat la
Macam macam lagi la , so better buat sendiri
Mama pun reti jahit baju kurung
Auntie pun reti , apa susah iya dak
Ehhe .
Auntie rnes buat baju kurung memang sedap
Tak rugi kalau u'll tempah dekat beliau :)








P/s : Kalau nak tempah boleh contact Cik Tikah
Tolong promote . Ehhe













Tata !!!!









Halluuuu PD !





Salam and Hye Geng BLOGGERS !!!!








Sesungguhnya rnes dah sampai PD
Arghhhh !!!
New sem new sem new sem -.-'
Erghhhh !!!
Tak pa tak pa
Tinggal 1sem lagi
Doakan rnes selamat tamatkan pengajian akhir ni :)




PPD !!!
Here i come =]









Tata !







Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA