Followers

Tuesday, August 31, 2010

20th birthday's

Salam .

Happy birthday to me ...
Happy birthday to me ...
Happy birthday to rnes ...
Happy birthday to me ...

Haha ! Kasihannn ... Nyanyi tok diri sendiri . Haha ! Tak kesah lah . Asalkan dapat bergelar "budak 20'an" :) Yeaaaaa =D Selamat tinggal 19 kini 20 muncul dengan azam yang baru ... Hoho ...
Thanks to all my friends .... yang wish awal ada , yang wish lambat pun ada . takpe ... rnes tak kesah . hoho :)

Me sangat beruntung sebab My Love juga same birthday (30th August 1990) :) So , kami celebrate same same ... Jimat kos .... Haha ! Tu lah namenye, Jodoh bukan ... Ngeee =D
Beliau lahir beberapa jam awal dari saya .... Hohoho .. Abang ~ Ahaks !
So, to Mr.Cpu , Happy Belated Birthday dear .... :)



video


rNes sertakan sekali vid and pix yang sempat kami snap that day :)

Our Birthday's 30th August


Menikmati keindahan KL dari Bukit Ampang @ Hulu Langat

Nak jadi model tetapi tidak kesampaian ~ HAHA !


P/s ; Thanks dear spend time sesame ...


Friday, August 27, 2010

HE WAS MINE !!

Salam ..

Entry di atas sepatotnye "SHE WAS MINE" tapi rnes tuka
HE WAS MINE . Actually lagu ni dari AJ RAFAEL from American Idol .. yes !! American Idol macam Malaysian Idol tuh ~ I love him totally .. ahha .. the songs , the lyrics .. oh my ..
Love it




video


Here , rnes sekalikan dengan liriknya

Jesse:
So I hopped on a train,
Three in the afternoon,
I don't know when I'm coming back,
But I hope that its soon,
See I never thought (never thought)
that I'd have to leave your side.

AJ:
Its only physically,
But know that you will be on my mind,
Twenty four hours at a time,
'Cause in my eyes you were mine (you were mine).

Both:
No matter where you go,
I won't be very far,
'Cause in my head I'll be right there where you are,
'Cause love has no distance baby,
Love, love has no distance baby,
No, not when it comes to you and me.

AJ:
See she wrote me a letter,
Said the weather wasn't better,
But she said that she was doing fine,
I wanna see you face to face,
That's what she wrote to me that day,
And I knew that it was all a sign.

Jesse:
So I wrote back with this song,
Promise it won't be too long,
Wanna make up for all our lost time,
'Cause in my eyes you were mine (you were mine).

Both:
No matter where you go,
I won't be very far,
'Cause in my head I'll be right there where you are,
'Cause love has no distance baby,
Love, love has no distance baby,
No, not when it comes to you and me.

Jesse:
So I'm lookin through these boxes.
My life's gone off track.
'Cause its been three years.
She hasn't written back.
But in my eyes.
She's still mine.

AJ:
And I know it sounds so stupid,
To be waiting this long,
But I'm still in love and I know I'm not wrong,
'Cause in my eyes,
She was mine.

Both:
No matter where you go,
I won't be very far,
'Cause in my head I'll be right there where you are,
'Cause love has no distance baby,
Love, love has no distance baby,
No, not when it comes to you and me.

Hopefully u'll enjoy it ..

And , thanks to Iema Zain + Zedd Zharif Redon Chai coz give me the lyric

p/s ; this song i dedicated to my love and my loverrrrsssss (^.-)V

Tuesday, August 10, 2010

Cube Cube

Salam ..

Semalam i try makeup bestie i , Fatyn ..



1st




2nd


Pendapat kalian? Sila tinggalkan comment , saya terima kritikan dan juga PUJIAN .. Haha !

Thursday, August 5, 2010

Kaya

Salam .
Oke , hari ni i nak cerita tentang kejadian beberapa hari yang lalu .
Kenapa i ta update mase tu?? Ngeeee ... M.a.l.a.s ... Hahaha . No la , i busy sikit ah tak ada mase nak update + pix semuanye ada dekat bestie i Cik Fatyn Anak Perempuan Encik Onthong .. Kalau update tak ad pix kurang seronok ah kan kan . Hehehe ..

Masa i keluar dengan dia i tension sangat , banyak sangat masalah (padahal satu jek masalah) hahahaha . So , di sebabkan Cik Fatyn kite suruh release tension maka beliau suruh keluar jugak . Oke la , i pun keluar jea la + neman dia shopping jugak .. Cik Fatyn , saya nak tanye ni .. Sape yang nak release tension sebenarnye ni??? Awak ke saye?? Terbalik da ni ... Macam awak pulak yang tengah tension . Kuikuikui ...



Cuba cuba jek <3




Hah ! Ini dia Cik Fatyn kite bersama barang barang yang dia beli ..
Maaf ye kawan kawan , pix ni ambil di dalam rumah .
Masa keluar haritu lupa na snap pix beliau ..

Monday, August 2, 2010

miss something !


Salam .


Gerammnyeeee ... Saket hati tak jumpe baju Cpu ..
Dah cari seluruh ruang yang ada dalam rumah yang tak seberapa besar ni .
Dari dalam , sampai luar cari baju tuh . Dah la baju orang leh pulak buat hilang ... Sebenarnye tak sengaje ! Tak pe kan??? Dalam bakul baju , tak ada . Dalam bilik abang , pun tak ada . Bilik mama and ayah , pun tak ada gak .. OMG , mintak mintak ada dalam beg plastik dekat bilik ku ... Cari cari pun tak ada gak ! Arrghhhhh !!! Mane kau pergi nih wahai baju yang ku rinduuuuui???? Buat hal pulak kaw ... Nanti kaw , ku dapat kaw ku belasah belasah kaw . Eah? Baju leh belasah ew?? Haish ! Ngarut sudah ! Takpe la , bak kate orang .. Bile kita nak , mendenye tak ada . Bile kita taknak , baru lah mendenye ada . Sabar je lahhh ... Pape pun , thanks mama coz tolong cari baju tuh skali and ayah juge coz ambik berat sal baju tuh .. Thanks , lOve them :)

holiday

Salam ..
perghhhhh ... Lame jugak i dah tak update blog . ahha . Korang camane? Sehat?? Hopefully sehat yea :)

Oke , hari ni i nak cerita pasal holiday maa ... Dah lame tak holiday together gether dengan family ;(
Takpe la , dapat holiday dengan buah hati pun jadi lah :D ahha ...

Beberapa hari yang lalu , Cpu datang KL dari Temerloh (kerja disana) semate mate nak spend time dengan i + beliau kerja dari pagi sampai malam ;( + that day very special for us :)

Oke , kita sambung balik ceritanya ...
Cpu sampai KL pukul 11am , i takut Cpu tak jumpe rumah i yela datang pun bukan selalu nak ngafal rumah yang banyak lorong ni kan kan . Alhamdulillah ... Nasib baik Pu jumpe rumah i , aahhhh lege meyhh ... Dapat spend time lame sikit . ehhe ;p Oke , kitwg pun menuju ke lrt Cempaka , saje je nak naik lrt (gatai) ahha ! Beli tiket dari Cempaka ke Hang Tuah ... Oke , nak naik monorail or jalan kaki ke Time Square??? Jalan kaki ah , romantik sikit .. Panas same same , berpeluh same same . ahha ... Sampai dekat Time square jek cari kerusi nak duduk , letih letih .. ahhhhh .... Tibe tibe ;

Cpu ; kita datang sini nak buat ape eak??
rNes ; entah , jalna jalan jek la . Nak tengok movie movie tak ada cerita best lah pulak .
Cpu ; engat nak bawak naik genting . Lepak sane dengan Amy .
rNes ; kenape tak cakap awal awal???? kalau cakap awal awal dah sampai atas rasenye . Nak naik tak? kalau nak naik gerak sekarang , ang takut tak sempat ..
Cpu ; ehhe (sengeh bagai kerang busuk !) jom .

kitwg pun jalan kaki dari Time Square ke Hang Tuah dengan langkah yang besar .. Wwwahhhhh .... Besar ke??? ahha .. Beli tiket lrt ke Cempaka . Nasib baik park kereta dekat station yang hampir dengan MRRII . Kitwg pun pergi ler Genting , Fuhhh ! Laju betul mamat nih bawak kereta . Tau ah azos kerete macam bunyi kapal , saje nak bawak laju laju kan .... Sampai jek dekat Genting Skyway , alamakkkk cable car rosak ahhh .. Kerete nih mane larat bawak naik atas .. Kalau bawak naik atas nanti mase nak turun macam meluncur dekat ais jek . Adduhhhh ... Takpe la , kita cube yea . Gile kaw ! Ajal leyh lak nak buat cube cube .. adoiiii ... SUdah la , kite pergi jumpe Amy dule la dekat Temple cine (ape tah namenye) .. Lepak lepak , borak borak ... kitwg nek cable car dari Temple tuh sampai dekat atas .. yeahhhh !! Akhirnye sampai jugak Genting de' . Dengan baju lengan pendeknye , sweater tak bawak , sampai atas tak ade buat ape ape pun , jalan jek mane mane pastu turun pergi Temple balik naik cable car .. adoiiiiyaii .. Tuh la dia kalau percutian yang tak di "plan" . Huh !




video
Terkejut saya !

rNes dan Cpu


Amy dan Cpu


Alahai , sukenye dia peluk patung singe tuh





Sementare tunggu cable car Awana

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA