Followers

Sunday, August 14, 2011

Harus ke malukan , aibkan student kerana sebuah KERONGSANG????!!!!







Ggggrrrr ~

Sepatutnya dibulan yang mulia ini kita bertungkus lumus , berebut mengumpul pahala . Tapi bukan setakat bulan ramadhan je , bulan bulan islam yang lain pun kita HARUS , WAJIB kumpul pahala jugak !!!
Yang rnes marah sangat ni pasai pa???
Yes ! Geram sangat dengan seorang lecturer dekat sebuah 'kolej'
Ada ke patut , memang tak patutlah malukan 'seseorang' , mengaibkan 'seseorang'
Tak patut tau !
Walaupun dia nak buat lawak , tapi berpada pada lah
Ini tidak , malukan 'seseorang' depan orang ramai
Lebih 43orang .
Derrr !
Kalau wa , wa tak sanggup derrr
Malu derrr
Secara tak langsung tak ke free free dia dapat dosa dibulan yang mulia ini kerana malukan dan mengaibkan orang????!!!
Apalah , perangai macam budak budaklah!
Umur dah akhir 20'an , anak dah ada 2orang dah
Tapiiiiii , MasyaAllah ~


Inilah kerongsangnya
Cantikkan??
Comel je


Tapi bagi mata seorang lecturer ni katanya ; MURAH , KECIK
Iye ! Kerongang atas ni memang kecik dan murah
TETAPI ! Kalau nak dibandingkan student tersebut tidak bekerja , tidak ada gaji beribu ribu seperti lecturer itu , cukup membanggakan . Kerana dalam usia 21 dia mampu beli kerongsang seperti tu , rnes yang sebaya dengan student tu pun rnes tak mampu beli kerongsang besar tu
Nak beli kerongsang macam tu pun rnes pikir 2 3 4 5 kali nak beli
Yang mampu beli banyak kerongsang kecik kecik tu je
Allah suka makhluknya bersih dan cantik
Tak salah bukan kita melaram???

Mula mula rnes rasa memang lawak masa lecturer tuh sound student tersebut tapi tak lama , sekejap je rnes gelak . Sebab rnes pikir lecturer tersebut sudah melebihi batas , sudah mengaibkan student tersebut . Lawak dia TERlebih ! Ceritanya macam ni;

PN : Eah ! Kau bukak sekarang !
Student : Bukak apa puan??
PN : Eah , kau tanya lagi??!! Kau buka kerongsang dekat kepala kau tu sekarang
Student : Ala puan ~ (Sambil tersengih buka kerongkang di atas kepalanya)
PN : Eeihhh .. Bukak . Kau punya dahlah KECIK , MURAH pulak tu! Ada hati nak pakai macam aku yang BESAR dan MAHAL ni . Setakat KECIK , MURAH , kau bukak sekarang !
Student : Ala puan , kenapa pulak? Ala
PN : Kau bukak sekarang ! Ada sesiapa yang pakai macam aku tak???


Perghhhh !!! Ada ke patut dia cakap macam tu??? Sabar sahaja lah
Takpe lah kawan , secara tak langsung kata kata lecturer tuh boleh menaikkan semangat kita untuk belajar lebih tinggi dari dia , gaji lebih beribu ribu ribu dari dia , dapat beli LEBIH BESAR DAN MAHAL dari dia punya kan kawan :)




P/s : Pada rnes , gurau orang "******" gurau kasar . Dah banyak kali rnes kena , tapi rnes pekakkan telinga saja . Malas nak layan lawak diaorang tuh =.=" Orang "******" , jangan marah nao ! HAHAHA :D It's just my opinion , peace no war >.








Sekian ,
Salam
Tata !!!



7 comments:

  1. nk tnye ley x?
    pe jadahnye dia pakai kerongsang kat ats kepala tu?

    urmm...~xfhm sungguh...fesyen ape ni..

    ReplyDelete
  2. @ Nurulhuda ; Fesyen lah . Sekarangkan pakai kerongsang besar gedabak dekat atas kepala . Mula mula guna pin love love , bunga . Sekarang guna kerongsang besar gedabak ~

    ReplyDelete
  3. tp slalunye jorg pakai shawl..then lilit shawl tu..bru psg pin...

    tp utk tudung biase cm pelik.heeh..
    tp kerongsg tu comey je..hhihi

    ReplyDelete
  4. HAHA :D Itulah dinamakan fesyen baru -.- hahahaha
    Comelkan tapi tak patut dimalukan begitukan :)

    ReplyDelete
  5. iera tetap chumil.... =)

    ReplyDelete
  6. She always cute dear :)
    Geram dengan pipinya :D

    ReplyDelete
  7. sp yang kene ni ? mesty dak kelas awkkk . tape . t satu poly pake ag besa dr lect tuh :D

    ReplyDelete

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA