Followers

Tuesday, August 2, 2011

Banana Bot di Pantai Poli


Salam and Hello BLOGGERS !!!!

Ini memang kerja gila !!!

Sangat sangat gilaaaa !!!!

Suatu petang rnes terasa nak makan popia (Sebelum Puasa , Harap Maklum)

Ini cerita sudah basi ! Baru mau update

Erghhh -.-'

Oke , back to story ...

rnes ajak budak rumah teman pergi beli popia ,

Otw balik rumah sewa , Mija (Housemate)

Mija ; Yunk (Panggilan manja beliau beri pada kami . Aww) jom usha Pantai Poli nak??

rnes ; Jom ! Eah eah , betul ke ni jalannya?? Dengar cerita jalannya kecil jea . Ni besar je . Takpe la , kita redah sahajalah . Uhhu

Mija ; Betul lah jalan ni , haritu aku pergi dengan tettt ikut jalan ni lah . Kan Wani (Housemate) kan??

Wani ; Ha , betullah ni (loghat Kedah)

Kami pun redahlah jalan tu . Sampai je sana . Fuyooo ~ Cantiknya ~ So so la ... Ehhe .

Lepak kerusi situ kejap . Tengah tengah layan ciptaan Allah

Jue (Housemate)

Jue ; Jom mandi nak???!!!

rnes ; Hah??!! Biar betul???

Jue ; Yela , jom la .

Oke oke , decide nak jemput sorang lagi housemate (Jiha) dekat rumah . Beliau course lain sebab tu selalu tercecer . Ehhe .

Sampai je rumah sewa , kemas kemas baju . Amik baju kering , tuala , kain batik , plastik ,

bla bla bla ..

Wahhh ~ Dah macam picnic tau ~

Ehhe .

Plan macam ni rnes selalu buat dengan Bestie rnes (Eija & Ct)

ni first tyme plan mengejut dengan housemate . HAHAHA :D

Kelam jugak lah jadinya kan .

Kami pun mandi lah dekat Pantai Poli tu .

Oke la , ada trak jogging , lepak , surau pun ada :)

Selama ni rnes selalu ngidam nak naik Banana Bot .

Tengok seronok sangat

Yela , family rnes sekarang dah jarang holiday .

Dan tersangat sangatlah jarang pergi pantai .

Mama tak suka -.-'

Sebab tu kalau rnes jumpa pantai , banana bot excited sangat :)

Ehhe .

Tapi , alhamdulillah rezeki rnes masa tu abang banana bot offer RM5/person .

Fuhh !! Terus setuju dengan abang tu . HAHA :D

Best !!! Selalunya RM10/person .



Tu dia housemate rnes semuanya 6orang .

Seronok sangat kawan .

Kawan nanti datang PD main banana bot jugak tau kawan :)

Mula mula , pesan dekat abang tu jangan jatuhkan kitaorang .

Kitaorang tak nak . Sebab masing masing tak reti berenang !

Itu masalahnya -.-'

Sekali abang tu mungkir janji ma ~ Dia jatuhkan kitaorang .

Baik punya lap abang tu buat . Erghhh ~

Nasib baik ada safety jacket

Yang tak tahan , mija paut pada rnes masa jatuh tu

Yang rnes tengah berusaha tolong angkat kawan rnes (Jiha) daripada tenggelam

Tak terdaya lah jiha sebab mija tarik rnes . HAHA :D

Dah mija paut pada rnes , rnes tolong jiha , yang rnes siapa nak tolong???

Cpuuuu !!! Tolong saya !!! HAHA :D

Annoyin' betul , selamat sudahkan rnes !! -.-'

Dalam dalam geram dekat abang tuh ,

best jugak sebab dapat jatuh dari banana bot tu .

Ehhe .

Mekasih abang !!!

Penat sangat hari tu sebab rnes cuba belajar berenang sendiri

Tapi yang sadisnya housemate cakap rnes berenang macam KATAK =.="

Dah lah berenang macam katak , tak bergerak pulak tu .

Statik je rnes berenang tu .

HAHA :D

Dah nak dekat maghrib , housemate housemate ku moh le kita pulang .

Pulanglah ke jalan yang benar ...

Tunggulah , ada masa dan kalau teringin nak naik banana bot ,

sampailah kami dekat Pantai poli tu around 5minit je :)

Sekian ,

Tata !!!

1 comment:

  1. kalu buat time bulan pose, batal ni.. hehehe..
    xpernah ag naik banana bot..

    ReplyDelete

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA