Followers

Monday, August 1, 2011

First Ramadhan : Berhenti makan sebelum kenyang




Salam and Hye BlOGGERS !!!



Dengan kesempatan ini , rnes ingin mengucapkan
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak :)
Alhamdulillah ~
Selesai sudah hari pertama kita sebagai Umat Islam berpuasa :)
Ramadhan kali ini rnes pertama kali berpuasa di Negeri Sembilan
Sebelum sebelum ni , rnes pernah berpuasa di Kuantan dan Slim River selain rumah (Ampang)
Ini kali ke3 rnes berpuasa tanpa family
Dah pernah mengalami , jadi tak rasa terlalu hiba la ^.-
Ehhe


Yang menariknya berpuasa dekat sini , first time bazar ramadhan depan rumah sewa rnes :)
HAHA :D
Sebelum ni kalau nak pergi bazar kena menapak sampai kering tekak , basah ketiak -.-'
HAHA :D
Kali ni , dekat je 2minit dah sampai bazar
Teruja sebab kali pertama kan . Ehhe


Yang sadisnya Kueh Pelita @ Kueh Sampan dah HABIS
Huuaaa !!!
My Fav tu !!!
Tak pe lah , esok akan ku jejak kaki ku ke bazar tersebut dengan awalnya
Seawal masuknya waktu asar
Ngeee ~

Sempena firstday berbuka puasa disini

Lauk pun bukan kemain lagi

Amboiii , baru 8jam tak makan , gaya macam berpuluh jam tak makan -.-‘

Erghhh

Housemate masak

Ayam masak Kurma

Ikan masak Sambal

Sayur goreng

Popadom

Popia goreng

Ngeee ~

Rnes tolong tengok je

Ehhe

Dekat dapur sudah full dengan chef yang pakar

HAHAHA :D

Walaupun lauk banyak , tetapi kita dinasihatkan

“Berhenti Makan Sebelum Kenyang”

Korang mesti pernah dengar ayat tu kan??

Jadi , jangan ikut sangat nafsu tau !!!

Bila ikut nafsu , banyak makanan , lauk tak habis .

Itu membazir namanya

Allah s.w.t tidak suka pada orang yang suka membazir tau J







Ingat tu tau !!!

Sekian




P/s : Prepair untuk sahur pagi esok pulak J



TATA !!!!





No comments:

Post a Comment

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA