Followers

Wednesday, September 1, 2010

lagu raya? baju raya? kasut raya? duet raya? jalanraya?

SALAM

Alhamdulillah , hampir sebulan umat Islam berpuasa . Betapa indahnya bulan puasa ini kan :) Ia mengajar kita erti kesabaran dan keinsanan , menghormati yang tua muda dan para ibubapa keluarga tercinta (lirik lagu dari 4U2C - Bergema Takbir) Uhuu ~Pejam celik pejam celik lagi seminggu umat Islam akan menyambut bulan syawal 1431 H .

SEGALANYA TENTANG SEMINGGU LAGI RAYA


Lagu Raya

Mulalah , di radio memutar lagu raya yang best best . Lagu yang paling i suke ;

Sudirman - Balik Kampung

Sudirman - Dari Jauh Ku Pohon Maaf

Saloma - Selamat Hari Raya

Uji Rashid & Hail Amir - Seloka Hari Raya

Amy Mastura - Setahun Sekali

Ahmad Jais - Selamat Hari Raya

Anuar Zain & Elina - Suasana Dihari Raya

Dayang Ku Intan - Senandung Hari Raya Untukmu

Sebenarnye , banyak lagi tapi penat pulak nak listkan . Hehe . Yang dah list dekat atas ni mesti dengar setiap kali raya :) Tak akan miss ! Sangat serunuk la :)


Baju Raya

Yea , setiap tahun pasti beli baju raya . Korang pun macam tu jugak kan? Baju raya sehelai ta cukup , kalau boleh nak 7 helai . Sehelai sehari . Gile ah ! Hahaha ! Bukan me okes .. Hehe ..

Dulu , kalau ta dapat baju raya merajuk , muncung sejengkal .. Tapi tu semua "dulu" . Sekarang , sejak dah jejak angka puluh puluh ni , tak heran dengan baju raya . Serius ! Korang mesti tak percaya kan? Tapi , ni sungguh ni . Ta kesah , dapat baju raya atau ta .. Tapi , baju raya kurong mesti wajib kene ada =D Warna tahun ni black n purple :) Love purple


Kasut Raya

Huh ! Sangat obsesss dengan kasutttttt ! Ngehehe =D Tahun ni ta ada kasut raya yang baru . Tapi , ta pe . Kasut raya tahun lepas ada lagi , leyh gune lagi . Ehhe ;P Haritu jalan jalan area Masjid Jamek , gile banyak kasuttt trend sekarang !! Cantekkksss !! Tapi , terpakse lupekan coz kasut before ni oke lagi .. Hhhuuuu . Engat nak beli jea even kasut before elok lagi tapi mikir semula , i hang out bukannye keluar pakai kasut .. Membazir je beli lagi ... Membazir amalan syaitonnn , kan :)


Duit Raya

Haha ! Tiap tiap tahun pasti dapat . Mase kecil kecil dulu , follow abang , sepupu , pergi serang rumah dekat kampung . Sanggup jalan kaki masa panas terik , minum air sirap banyak banyak , duit raya punye fasal . Haha ! Bila dah dapat duit raya terus mintak izin nak pulang .. Selagi tak penat selagi tu pergi serang rumah orang . Haha ! Ingat lagi pernah pergi rumah nenek dekat kubur ... Serious , sangat takut masa tuh walaupun siang . Haha ! Bila dah penat , pulang ke rumah kira duit raya siapa punye lagi banyak . Hehehe ... Korang ni dah besar panjang still dapat duit raya lagi ke??? Hhheeee ...


Jalanraya

Jam !!! Dengan satu perkataan tu , anda pasti dapat bayang macamane keadaan di Highway menjelang perayaan , bukan?? Uuurghhhh ....


P/S = Kampung i dekat BUKIT KEPONG , JOHOR ( famous dengan sejarah BKT KEPONG) Korang pulak macamane? Ada cerita? Meh Share !

2 comments:

  1. heyya... baju raya kita sama kaler lor.. purple too.. ;)
    ohh.. my feveret song pon tersenarai gak eh.. senandung hari raya.. heee...

    ReplyDelete
  2. sophia rani > ngehehe ... senandung hari raya best :) Selamat Hari Raya :)

    ReplyDelete

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA