Followers

Monday, August 2, 2010

holiday

Salam ..
perghhhhh ... Lame jugak i dah tak update blog . ahha . Korang camane? Sehat?? Hopefully sehat yea :)

Oke , hari ni i nak cerita pasal holiday maa ... Dah lame tak holiday together gether dengan family ;(
Takpe la , dapat holiday dengan buah hati pun jadi lah :D ahha ...

Beberapa hari yang lalu , Cpu datang KL dari Temerloh (kerja disana) semate mate nak spend time dengan i + beliau kerja dari pagi sampai malam ;( + that day very special for us :)

Oke , kita sambung balik ceritanya ...
Cpu sampai KL pukul 11am , i takut Cpu tak jumpe rumah i yela datang pun bukan selalu nak ngafal rumah yang banyak lorong ni kan kan . Alhamdulillah ... Nasib baik Pu jumpe rumah i , aahhhh lege meyhh ... Dapat spend time lame sikit . ehhe ;p Oke , kitwg pun menuju ke lrt Cempaka , saje je nak naik lrt (gatai) ahha ! Beli tiket dari Cempaka ke Hang Tuah ... Oke , nak naik monorail or jalan kaki ke Time Square??? Jalan kaki ah , romantik sikit .. Panas same same , berpeluh same same . ahha ... Sampai dekat Time square jek cari kerusi nak duduk , letih letih .. ahhhhh .... Tibe tibe ;

Cpu ; kita datang sini nak buat ape eak??
rNes ; entah , jalna jalan jek la . Nak tengok movie movie tak ada cerita best lah pulak .
Cpu ; engat nak bawak naik genting . Lepak sane dengan Amy .
rNes ; kenape tak cakap awal awal???? kalau cakap awal awal dah sampai atas rasenye . Nak naik tak? kalau nak naik gerak sekarang , ang takut tak sempat ..
Cpu ; ehhe (sengeh bagai kerang busuk !) jom .

kitwg pun jalan kaki dari Time Square ke Hang Tuah dengan langkah yang besar .. Wwwahhhhh .... Besar ke??? ahha .. Beli tiket lrt ke Cempaka . Nasib baik park kereta dekat station yang hampir dengan MRRII . Kitwg pun pergi ler Genting , Fuhhh ! Laju betul mamat nih bawak kereta . Tau ah azos kerete macam bunyi kapal , saje nak bawak laju laju kan .... Sampai jek dekat Genting Skyway , alamakkkk cable car rosak ahhh .. Kerete nih mane larat bawak naik atas .. Kalau bawak naik atas nanti mase nak turun macam meluncur dekat ais jek . Adduhhhh ... Takpe la , kita cube yea . Gile kaw ! Ajal leyh lak nak buat cube cube .. adoiiii ... SUdah la , kite pergi jumpe Amy dule la dekat Temple cine (ape tah namenye) .. Lepak lepak , borak borak ... kitwg nek cable car dari Temple tuh sampai dekat atas .. yeahhhh !! Akhirnye sampai jugak Genting de' . Dengan baju lengan pendeknye , sweater tak bawak , sampai atas tak ade buat ape ape pun , jalan jek mane mane pastu turun pergi Temple balik naik cable car .. adoiiiiyaii .. Tuh la dia kalau percutian yang tak di "plan" . Huh !




video
Terkejut saya !

rNes dan Cpu


Amy dan Cpu


Alahai , sukenye dia peluk patung singe tuh





Sementare tunggu cable car Awana

No comments:

Post a Comment

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA