Followers

Tuesday, March 13, 2012

[1stDay] Family Trip | January 21,2012




Salam
Hello BLOGGERS!!
Annyeong~

Actually ni cerita dah basi. Betul-betul basi, cerita bulan January tapi bulan March baru nak update di blog =_________= Maafkan saya, sila maafkan. *oh,ada pulak yang kisah.pfffft*


Dah lama tak holiday bersama family. rnes dan abg plan ajak mama ayah pergi holiday. Then, decide family trip kali ni ke Kelantan-Terengganu-Kuantan. Assa! Boleh beli ulat bul-bul. Ahha :D *OH! BOLEH BACA ENTRY NI* =_=

Plan gerak dari rumah pukul 3am [January 21,2012] tapi semua terlajak tidur. Kelam kabut dibuatnya. Sebab nak elak jalan sesak almaklumla masa tu nak raya cina dah. Ramai orang balik kampung. And, YES! Jalan start sesak di highway bentong (5am) =_="

Perjalanan selama 5-6jam terasa lama sangat sebab hari dah mula panas terik *sigh*
Otw ke Kota Bharu, kami berhenti solat di Masjid Jubli Perak Sultan Ismail Petra atau lebih dikenali sebagai Masjid Beijing di pekan Rantau Panjang. Hhhhaaaa ~ Tak payah pergi Beijing, masuk dalam masjid ni dah terasa berada di Beijing ^^ Nak tahu sebab apa? Nak tahu bila dibina? Baca ni > Masjid Niujie <

Masjid Beijing ni memang unik dengan rekabentuknya, begitu teliti rekaan masjid itu ^^ terpegun jugak masa sampai tu. Tak percaya? Tengok ni


cr: Google



We're a happy family
*Sila ignore mereka yang berada di tepi tu*

Kemudian kami teruskan perjalanan ke Bebas Cukai, Rantau Panjang!! Yahooo!!! Best best >.<
Saya nak cari ulat bul-bul. Tak kira, nak beli jugak. Uhhu :p

Oh, disinilah jalan Rantau Panjang. Memang sesak =__= Sesak dengan pelancong. Kalau korang nak rasa berada di Thailand tanpa memerlukan pasport, boleh datang sini ^^ Pusing kanan, pusing kiri, pergi depan pergi belakang, MESTI nampak kenderaan Thailand beserta plat siam >.< kan dah rasa macam di Thailand. HEHEHEHEHE ;p

Dah parking kereta di tempat yang selamat, moh kita ke kedai. Jalan-jalan cuci mata beli apa yang berkenan. Oh, rnes tertarik sangat dengan kedai kasut sports rasa nak beli je 2pasang *cough cough* sepasang untuk rnes, sepasang lagi untuk partner *cough cough* tapiiiiiiii ~ money tak cukup lah nak beli 2pasang T______________T
Takpe la, dekat KL pun boleh beli nanti. Sabar ye wak. Nanti kita belikan untuk awak ye *cough cough*
Nak tuuuuuuu =____=

This is my oppa
Abang kandung ye kawan-kawan ^^
Orang kuat PASSIONphoto (^.^)v

Berehat sebentar sementara tunggu ayah
Penat dah, moh le kita balik ke hotel
Esok sambung shopping ^^
*ignore my oppa double chin*
Lupa pulak!
Hey! I got my 'ulat bul-bul' ok!??
Happy happy!!
sampaikan ayah pun panggil tu 'ulat bul-bul'
Anda sangat terpengaruh ulat bul-bul
=_________=

As usually, kalau holiday di Kelantan memang singgah makan di restoran Yati ni
Kuah dia terbaik ^^




The end for the first day :)





Salam
Tata! BLOGGERS
Annyeong ~




2 comments:

  1. la itu ke ulat bul bul. jannah ingat kan apa la. puas pikir. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHE . Itu la ulat bul-bul. HEHE xD

      Delete

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA