Followers

Thursday, April 12, 2012

Meet Korean Friend!

hello
Salam
Hello BLOGGERS!!
Anneyong ~


Anneyeonghaseyo ~ je ireumeun Anis imnida. [trans] Hello ~ My name is Anis.

Okay, ini adalah salah satu greeting words yang rnes belajar (thanks to Kdrama & Kpop) =) A few months ago I meet my Korean friend. Yeah! My new friend =D Dan rnes perkenalkan diri dengan Korean language . Omo! Tak sangka kot! And, 'am so glad he understood what 'am talking 'bout ^^" HAHA. Thanks again to Kdrama & Kpop 8D

Sehari sebelum rnes jumpa dia, abang rnes tunjuk video dia cakap bahasa korea. Seriously! Lajuuuu macam kapal terbang. Kena dengar betul-betul baru faham apa yang dia cakap ==" Tak caya?? Meh tengok video bawah ni

FYI, ada video satu lagi. Video tu dia perkenalkan diri dia dan video tu special for me. Tapi sedih, video tu ada dalam phone abang. Tak tahu la ada lagi atau dah delete D": I really want that video! ^.-" Boleh rewatch sehingga lebam 8'p HAHA

Keesokkan, abang ajak pergi Genting Highland! Omo! Tanpa berfikiran panjang "JOM! NAK IKOT!!" Yeahhh! HAHA. Seronok weyh. Dah lama tak naik atas plus dapat jumpa kawan baru aok ^^

Disebabkan plan ini tak dirancang, kitaorang gerak lambat D": Sampai atas dah tengah hari. Nasib baik matahari tak terpacak, cuaca mendung je~ Sejukkk~

From left [Kak Farah, Kak Ima, MinJun Oppa, Me]
Sian abang tak dapat interprem masa ni =="

So, decide nak main apa dulu. Dah naik atas rugi la kalau tak main SEMUA game kan ^^
First naik yang ringan-ringan dulu. Kalau main game yang berat nanti pening dah tak dapat main yang lain sebab kepala pening main game pusing-pusing. HAHA

Yeah! Kita naik train ulat bul-bul. HAHA. Tak tahu apa tu ulat bul-bul?? Click HERE so korang dapat bayangkan kan apa itu train ulat bul-bul? Hehe =D
Malu lah saya duduk sebelah MinJun Oppa ^.-"

Oh yeah! Betul apa Kak Farah dan Kak Ima cakap. Orang korea (lelaki) memang SWEET dan GENTLEMAN!

Kak Farah: Betul nis. Apa yang Anis tengok dalam cerita macam tu lah reality orang lelaki Korea!
Me: *Mata dah bersinar-sinar* HAHA xD

Tak caya? Okay.
Masa dalam train ulat bul-bul ni rnes kesejukkan. Sweater ada bawak tapi tinggal dalam kereta sebab ingatkan cuaca tak sejuk sangat. And I'm WRONG! Sejukkk sangat! Dalam train tu sibuk la rnes gosok lengan ni hah and MinJun Oppa said

MinJun Oppa: Anis, are you cold?
Me: Yes Oppa.
MinJun Oppa: Okay, let me help you. *Sambil konon-kononnya nak bukak baju then nak bagi rnes*
Me: Oppa! It's okay! I'm okay. HAHA *Argh! Malunyaaa*

Tak sangka! Yeah~ Bagi mereka sejuk negara kita berapa darjah je tak de hal bagi mereka. Sebab negara diaorang cecah -ve degree celcius! Fuh! Bekuuu ~ Berkali-kali dia offer nak bagi baju dia suh rnes pakai. Oppa, gencana. gomawo~ Kan! Gentle kan!? Lepas nih nak suruh Mr.Partner macam tu jugak lah ==" kkkkk ^^

Then, main Space Shot pulak! Oh yeah! Ni game fav rnes! Kalau datang situ mesti main Space Shot! HAHA :D

Oppa!! Unnie!! Look camera!!
Nasib baik masa tu bising jerit pun tak malu sangat =="
Okay! MinJun Oppa sikit pun tak rasa takut! +.+" Siap lambai camera lagi =="



Next, our turn! Yahooo! Ni first time abang naik. Adik dia yang hasut ajak naik Space shot! HAHA :D
*Shout* "2 MORE PEOPLE!! 2 MORE PEOPLE, please!!!"
Omo!! Rezeki-rezeki!! Dapat kenal dengan MinJun Oppa, naik space shot dapat kenal dengan mat salleh pulak ^^ *bersinar-sinar mata* HAHAHA =D Sian dia, terpaksa berpisah dengan kawan dia. Gara-gara malas nak Q!
Sampai dekat top space shot.....

Mat Salleh: Are you okay??
ME: Yes anddd I don't think so! *fuh fuh*

Space shot tu fall down .....
Mat Salleh: Silent mode =="
Abang: Aaaaaaa!!!
Me: AAAAAAAAARRRRRRGHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!! AAAAAAAAAARRRRRRRRGGGGGGHHHH!!! *Scream non stop!*

Space shot berhenti......
Mat Salleh: Are you okay??
Me: Yup yup. I'm okay now. Thank you =)



Tak dapat pergi London, amik gambar dengan bus ber'sign'kan London pun jadi la.
Kkkkk^^"
Banyak game yang kitaorang naik tapi tak banyak amik gambar sebab tak ada orang tolong ambilkan ~ And first time rnes naik game spider (gambar atas). Mula-mula tak nak naik sebab macam seram je. Tapi MinJun Oppa dah siap tarik ajak main takkan cakap tak nak pulak kan. Erghhh ==" Terpaksa naik. Best memang best tapi memang seram. Sebab game ni bukannya kita duduk macam rollercoster biasa tu tapi meniarap! Aduh! Memang seram.


Dah lapar, pun decide makan Marry brown. Bawak dia makan situ sebab dekat negara diaorang tak ada Marry Brown. Hah, bagi dia rasa sikit fastfood tempatan ni. Okay ke tak okay. Kkkkk ^^
Tengah tunggu rnes selesai makan, abang dengan MinJun Oppa main Kai Bai Bo, siapa kalah ONE SHOT air pepsi! Hah kau! Beku otak minum air pepsi one shot. Tak tahu apa tu Kai Bai Bo?? Kai Bai Bo tu bahasa korea yang bermaksud batu, Air/Kain, Gunting. Korang masa kecik-kecik dulu mesti main batu,kain,gunting tu. Tipu kalau cakap tak pernah main =="

Nasib baik MinJun Oppa ni talkactive. So, macam-macam berborak dengan dia.
Kitaorang exchange language. Best belajar bahasa foreign ni ^^
Then dia ada ajar kitaorang main game mandu yang bermaksud dumpling. Mula-mula tu blur lah jugak main game dumpling ni sebab tak pernah main kan . Click PLAY kalau nak tahu macam mana game mandu ni ^^


Dah selesai makan, perut pun dah full. Balik KL, Bawak dia jalan-jalan pergi KLCC pulak. Snap sana , snap sini, snap situ. Nak amik gambar KLCC sampai terbaring-baring atas jalan raya. Nak cari angle terbaik. Sampaikan polis bantuan yang standby situ pun pelik pandang kitaorang. Wakakaka ^^ Lek bro, kami budak baik. Tak buat perkara pelik-pelik ditengah orang ramai~ kkkk^^

Lepas tu pergi dinner dekat Jalan TAR. Bawak dia makan nasi kandar. Huahuhu. Nasib baik dia makan nasi kandar sikit takut jugak bukan selera dia~ huhu .

Since MinJun Oppa dah tahu maksud Makcik, Kakak, Pakcik, dia asyik panggil kitaorang panggilan tu ==" Silaplah ajar dia ~ Nasib baik tak ajar dia panggil nenek, atok. Kalau tak, habis semua orang dia panggil nenek atok makcik pakcik kakak =="



Kami exchange gula-gula.
Yang atas tu chew gum
Yang bawah tu gula-gula Any Time. Tak tahu la rasa apa, rnes tak makan lagi ~ huhu ;p

rnes bagi dia gula-gula coffee je. Tak sangka pulak exchange . Tapi nasib baik rnes ada bawak gula-gula. Huhu ~


Dah penat, berjalan seharian kami pun pulang kerumah ~ MinJun Oppa night dekat rumah sepupu Kak Farah. Before balik, dia menyuarakan hasrat dia nak bawak rnes balik Korea. Omo! Oppa, are you kidding?? I know you kidding right?? It's okay oppa, next time I'll come korea to meet you! ^^


Sampai rumah baru bukak tag Genting. HAHA =D



#Asyik pergi negeri orang je, nak jugak pergi negara orang ^^



Sekian ~





Bye annimated
Salam
Tata BLOGGERS!!
Anneyong ~








4 comments:

  1. Aigooo such an interesting story la dear !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aeygooo ~ Thankyou for reading dear! =)

      Delete
  2. Anyeong, chingu ^^
    Omo! A neomu handsome oppa
    kkkk

    ReplyDelete
  3. THAT WAS AWESOME!
    neon jeongmal haeng-un imnida! ^0^

    ReplyDelete

Dalam Blog ini adalah Hak Milik rneszaine Taukkk ... HAHA